Anton Hrachovský Kultúra

Blíži sa začiatok školského roka: Tržnica v Zámkoch ho privíta špeciálnym blšákom

Na tržnici v Nových Zámkoch sa odohrá v poradí už tretí blší trh. Tentoraz bude zameraný na začiatok školského roka.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa začiatok školského roka: Tržnica v Zámkoch ho privíta špeciálnym blšákom
Foto: Anton Hrachovský

Keďže začiatok školského roka sa už nezadržateľne blíži, medzi každoročné nákupy rodičov patria často aj školské pomôcky. Novozámocká tržnica bude pri tejto príležitosti hostiť špeciálny ´blšák´. Tematický školský blší trh sa odohrá v nedeľu 26. augusta od 7:00.

Dopyt prevyšuje ponuku

Podľa vedenia spoločnosti Brantner, ktorá novozámocké trhovisko prevádzkuje, je záujem o stoly počas blších trhov vysoký. „Na prvom blšáku sme zaregistrovali sto stolov, druhý sme už obsadili všetky.“ hovorí Vladimír Mičuda s tým, že obsadených je dovedna 149 stolov a aj miesta v areáli tržnice. „Dokonca sme museli približne dve desiatky odmietnuť, nemali sme už miesto. No a na tretí blší trh už máme približne 120 rezervácií,“ dodal Mičuda po augustovom blšom trhu.

Prvý a druhý blšák boli spoplatnené dvomi eurami za stôl. „Bola to nová akcia a letné obdobie, mnohí sa nemohli zúčastniť. Chceli sme preto podporiť našich predávajúcich ´zľavou´. Keďže už máme výrazne vyšší dopyt ako ponuku, rozhodli sme sa ďalej zľavu na stôl nedávať. Myslíme si, že to zároveň poslúži ako taký filter, aby stoly obsadili naozaj kvalitní predávajúci so zaujímavými predmetmi,“ pokračuje Vladimír Mičuda.

Vedenie Brantneru sa podľa vlastných slov snaží vychytať muchy, vytvoriť dobrý a férový systém rezervácie, pohráva sa aj s myšlienkou vernostnej karty. „S istotou môžem potvrdiť, že okrem augustového blšáku budeme usporiadavať ďalšie dva v septembri. Jeden z nich bude špeciálny – budeme ho orientovať na hand-made výrobky.“

Vstupné má slúžiť na réžiu

Heslo tržnice znie po novom ´Čakajte viac´. „Chceme spraviť z nášho dvojitého altánku miesto, kde sa budú stretávať ľudia z mesta a okolie. Lenže postupne. Plánujeme väčšie veci, no treba nám dať čas. Určite sa všetci potešia,“ hovorí Mičuda.

Zaujímalo nás, ako sa využije vyzbierané vstupné. Podľa Mičudu má v drvivej väčšine slúžiť na pokrytie nákladov. „Počas blšáku sú tam dve správkyne, ktoré tam strávia vyše sedem hodín, pričom je to nedeľa. Zároveň sú tam náklady na prevádzku, toalety a poupratovanie areálu. Zároveň platíme inzerciu na sociálnej sieti, nechávame si robiť grafiku od profesionálneho grafika. Snažíme sa do toho dať maximum,“ dodal na záver zástupca spoločnosti Brantner s tým, že časť peňazí prúdi po novom do webu tržnice.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM