Anton Hrachovský Samospráva

Alternatíva parkovania pri železničnej stanici: Stáť by sa malo na mieste parku

Jednou z alternatív riešenia parkovania pri železničnej stanici je vybudovanie nového parkoviska. Radnica zvažuje formu nájmu.

Ilustračný obrázok k článku Alternatíva parkovania pri železničnej stanici: Stáť by sa malo na mieste parku
Zdroj: TASR

Nedávno sme informovali o zámere novozámockej radnice zriadiť v areáli bývalej teplárne na ulici M.R.Štefánika dočasné parkovisko.

Parkovisko namiesto parku

Jednou z ďalších alternatív ako sa vysporiadať s problémom parkovania pri železničnej stanici je podľa radnice vybudovanie nového parkoviska priamo pred železničnou stanicou na pozemku patriacom Železniciam Slovenskej republiky (ŽSR). Ide o priestor, kde sa aktuálne nachádza park vedľa Montrealu.

„Mesto vstúpilo do predbežného rokovania so ŽSR a so Správou majetku ŽSR Bratislava o nájomnej zmluve, oznámila Monika Kutenicsová, vedúca Odboru komunálnych služieb. Radnica podľa nej zvažuje nájom na 15 rokov s možnosťou predĺženia o ďalších 10 rokov. "Po vybudovaní parkoviska by na ňom mesto vykonávalo správu a celoročnú údržbu,“ dodala Kutenicsová. Výška nájmu by mala byť 20 centov za 1 meter štvorcový, ročne zhruba 2-tisíc eur.

Odbor komunálnych služieb navrhuje zaradiť financie potrebné na vyhotovenie projektovej dokumentácie do rozpočtu na rok 2020. Prostriedky na samotnú realizáciu by mohli byť vyčlenené v rozpočte mesta na rok 2021.

Proti tejto alternatíve sa vyslovilo viacero poslancov. „Myslím, že by sme sa mali snažiť mesto tvoriť k nejakému estetickému dojmu. Je len v našich rukách, ako bude mesto vyzerať,“ povedal poslanec Martin Vyžinkár.

Podľa primátora Kleina ide v prípade parkoviska oproti železnici o záložné riešenie. V prvej fáze sa realizuje parkovisko pri bývalej teplárni. „Následne, keď uvidíme, či je nutné, aby sme spravili ďalšie, budeme riešiť zmluvu so železnicami,“ povedal Klein.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM