Anton Hrachovský Šport

Aj rok 2018 sa niesol v znamení úspechov: Najlepší atléti klubu z Nových Zámkov

Pozrite si vyhodnotenie najlepších atlétov tradičného slovenského klubu AC Nové Zámky. K článku pripájame i fotogalériu z osláv 60 rokov organizovanej atletiky v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Aj rok 2018 sa niesol v znamení úspechov: Najlepší atléti klubu z Nových Zámkov
17
Galéria
Zdroj: AC Nové Zámky

Organizovaná atletika v Nových Zámkoch oslávila v roku 2018 okrúhlu šestdesiatku. Aj napriek skromným podmienkam patrí miestny oddiel AC Nové Zámky medzi slovenskú špičku, tento rok obsadil v konkurencii 85 klubov ôsmu priečku. Keďže rok 2018 sa chýli ku koncu, nadišiel čas bilancovania. Aj v rámci klubu.

Najlepší Novozámčania

„Je potrebné spomenúť, že dosiahnuté výsledky našich pretekárov a trénerov s podporou funkcionárov sa pravidelne odzrkadľujú aj pri vyhodnocovaní športovcov nie len na úrovni nášho mesta, ale aj na úrovni Nitrianskeho kraja či Slovenského atletického zväzu. Najvyššie ocenenia mesta Nové Zámky za rok 2018 Cenu pro URBE dostal Juraj Szák a Cenu primátora Karol Šóoš,“ uviedol Peter Straňovský z novozámockého atletického klubu.

Absolútnou víťazkou sa medzi pretekármi AC Nové Zámky stala Rebeka Žibritová (na snímke).

Žibritová triumfovala v skoku do diaľky na medzinárodných atletických pretekoch žiactva v Brne, obsadila druhé miesto na medzinárodných pretekoch mladšieho žiactva v poľskom Lowiczi v behu na 300m, stala sa dvojnásobnou majsterkou Slovenska mladšieho žiactva vo viacboji v Trenčíne (klubový rekord 2744 bodov) a tiež v skoku do diaľky výkonom 494 v Michalov­ciach.

Na východe Slovenska pridala aj druhé miesto v behu na 60m prekážok a bola členkou bronzovej štafety na 4×60m. Na halových MSR získala striebro v behu na 150m a dva bronzy v diaľke a vo viacboji. Je členkou víťaznej štafety starších žiačok na MSR v behu na 4×300m. Trénuje ju Juraj Szák.

Pozrite sa, kto dominoval v jednotlivých kategóriách.

Hodnotenie pretekárov AC Nové Zámky za rok 2018

Muži – Adrián Matušík

Matušík obsadil bronzový stupienok na Majstrovstvách Slovenska mužov v hode diskom výkonom 46,91. Napriek svojmu telesnému handicapu je stále najlepším vrhačom na Slovensku v hode diskom a vo vrhu guľou telesne znevýhodnených pretekárov. Jeho trénerom je Ján Bötcher.

Ženy – Dana Janečková

Skončila ôsma na M SR v behu na 10 km žien, je víťazkou viacerých cestných behov vo svojej vekovej kategórii, kde je stále najlepšou vytrvalkyňou na Slovensku. Aj ju trénuje Ján Bötcher.

Veteráni – Anna Schumichrastová

Anna Schumichrastová je viacnásobná medailistka z M SR veteránov v skoku do výšky, v prekážkovom behu a vo vrhu guľou. Ide o jednu z najlepších veteránok vo svojej vekovej kategórii.

Juniori – Karol Dráfi

Karol je dvojnásobný majster Slovenska v behoch na 800m v hale dorastu a 1500m juniorov. Na M SR na dráhe obsadil 2. miesto v behu na 1500m a 3. miesto na 800m dorastu. Je jednou z najväčších opôr strieborného družstva dorastencov na M SR družstiev. Trénuje ho Juraj Szák.

Juniorky – Veronika Babiczová

Viacnásobná finalistka na Majstrovstvách Slovenska junioriek a žien v hale na dráhe v behoch na 100m, 200m a v štafete na 4×200m. Jej trénerom je Ján Bötcher.

Dorastenci – Miloslav Konopka

Miloslav je účastníkom Majstrovstiev Európy 17-ročných v hode kladivom, majster Slovenska v hode kladivom dorastu, držiteľ nového klubového rekordu v hode kladivom výkonom 68,39 m. Je výraznou oporou strieborného družstva dorastencov na M SR družstiev. Na jeho výkony dohliada tréner Miloslav Konopka starší.

Dorastenky – Janka Kusyová

Majsterka Slovenska v štafete na 4×300m, dvakrát strieborná na M SR v behu na 300m v hale a na dráhe a tiež členka bronzovej štafety na 4×60m. Na konte má pod vedením trénera tréner Juraja Száka aj druhé miesto na M SR základných škôl v behu na 300m a je súčasťou štafety Slovenska v medzištátnom stretnutí žiactva v Györi.

  • Starší žiaci – Marek Valo
  • Staršie žiačky – Lea Farkas
  • Mladší žiaci – Martin Peregrín
  • Mladšie žiačky – Rebeka Žibritová

Trénerom starších žiakov a žiačok a tiež mladších žiačok je Juraj Szák. Mladších žiakov trénuje Anna Schumichrastová.

  • Najmladšie žiactvo – Tamara Goriláková, Richard Handl, Dominika Klučka, Róbert Štercel, Adelka Tóthová

Ich trénerkami sú Andrea Jakubcová a Jarmila Kyselicová.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

60 rokov organizovanej atletiky v meste Nové Zámky
17
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM