Správy

V lesoch medzi Nitrou a Topoľčanmi videli MEDVEDE: Zviera zachytila aj fotopasca

Fotopasca v lese neďaleko Nitry zachytila medveďa. Nejde o jedinú lokalitu na západe Slovenska, ktorá varuje pred pohybom našej najväčšej šelmy.

Ilustračný obrázok k článku V lesoch medzi Nitrou a Topoľčanmi videli MEDVEDE: Zviera zachytila aj fotopasca
Zdroj: Facebook.com/Oponice

Medveďa začiatkom mája zachytila fotopasca v lese v obci Oponice. Keďže sa tu nachádza turisticky vyhľadávaná zrúcanina hradu, obec ihneď informovala verejnosť.

„Poľovnícke združenie upozorňuje občanov, že v našom lese bol 4.5.2023 pozorovaný medveď, preto je potrebné byť v lese opatrný,“ upozornila obec.

Prečítajte si tiež

Je ich viac

O pohybe medveďa v pohorí Tribeč vedia aj ochranári z CHKO Ponitrie. Výskyt šelmy im hlásili aj z obcí Kovarce, Krnča a Súlovce.

"Je to taký okolo 120-kilový medvedík, ktorý sa doteraz správa veľmi slušne. V Kovarciach bol v blízkosti turistického chodníka. Väčšinou sa od tých turistických chodníkov zdržiava ďalej,“ povedal pre RTVS ochranár Viktor Mlynek z CHKO Ponitrie.

V katastri obce Krčna podľa ochranára videli troch medveďov, v Kovarciach dvoch. Pred pár dňami medveďa spozorovali aj v okrese Zlaté Moravce, medzi obcami Obyce a Jedľové Kostoľany.

Najrizikovejšie obdobie

Ministerstvo životného prostredia pripomína, že v súčasnosti je obdobie medvedej ruje a počas nej šelmy prirodzene schádzajú bližšie k ľudským obydliam.

Konštatuje, že je to najrizikovejšie obdobie z pohľadu možných stretnutí medveďa a človeka.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Medvede na Slovensku

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM