Správy

Tri roky čakania sa SKONČILI: Staré divadlo sa VRACIA do svojich priestorov

Rekonštrukcia Starého divadla sa začala koncom roka 2019 a mala trvať iba rok. Termín ukončenia sa stále presúval a divadlo našlo dočasné útočisko v Močenku.

Ilustračný obrázok k článku Tri roky čakania sa SKONČILI: Staré divadlo sa VRACIA do svojich priestorov
Zdroj: Staré divadlo Karola Spišáka

Staré divadlo Karola Spišáka sa po troch rokoch rekonštrukcie vracia do svojich priestorov v Nitre. Zároveň s ním sa vracia aj divácky najobľúbenejšia rodinná hudobná rozprávka Čarodejník z krajiny Oz, ktorá vznikla podľa knižnej predlohy amerického spisovateľa L. Franka Bauma. Obnovená premiéra sa uskutoční v marci, informovalo divadlo.

Ukončenie sa stále presúvalo

Rekonštrukcia divadla sa začala v decembri 2019 a mala trvať rok. Termín jej ukončenia sa posúval pre pandemické opatrenia, ale aj pre povinnú byrokraciu, skonštatoval riaditeľ divadla Martin Kusenda.

Začiatkom apríla 2020 sa divadlo presťahovalo do náhradných priestorov, ktoré našlo v Kultúrnom dome v Močenku.

Prečítajte si tiež

Dochádzali za vlastné

Administratíva divadla sa sťahovala do priestorov bývalej zubnej ambulancie odbornej školy na Cabajskej ulici, kompletné dekorácie divadla boli umiestnené v Kráľovej nad Váhom. Podľa slov riaditeľa znášalo všetky náklady na sťahovanie a prenájmy divadlo, zvýšené náklady na dochádzanie do práce si herci hradili z vlastných zdrojov.

Celková cena stavebných prác bola vysúťažená v procese verejného obstarávania vo výške 1 147 145 eur s DPH.

Finančné prostriedky určené na realizáciu stavby boli v procese realizácie zvýšené o 9,7 percenta, čo predstavuje sumu 111-tisíc eur. „Keďže ide o komplikovanú rekonštrukciu národnej kultúrnej pamiatky, prišlo v procese realizácie k úprave projektu a nutnosti vykonania prác, ktoré neboli zahrnuté v rozpočte a projektovej dokumentácii,“ zdôvodnil zvýšenie rozpočtu zriaďovateľ divadla Nitriansky samosprávny kraj.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM