Správy

TOP víkendové podujatia: Nitru čaká TURNAJ bojovníkov, príde Attila Végh aj Rytmus

Nitru aj tento víkend čaká séria podujatí. Na svoje si prídu hokejoví fanúšikovia, ale aj nadšenci zmiešaného bojového umenia.

Ilustračný obrázok k článku TOP víkendové podujatia: Nitru čaká TURNAJ bojovníkov, príde Attila Végh aj Rytmus
Zdroj: TASR - ACB

Starožitnícke a Gazdovské trhy

sobota, 25. februára od 6.00 do 12.00, na Agrokomplexe v pavilóne N

Na nitrianskom výstavisku sa budú v sobotu 25. februára konať Starožitnícke a Gazdovské trhy. Zaujímavé starožitné predmety nájdete v pavilóne N. Burza bude pre návštevníkov otvorená od 6.00 do 12.00 hodiny. Na trhy sa platí vstupné 3 eurá. V rovnakej výške je spoplatnené aj parkovanie. Stôl si môžu záujemcovia prenajať za 6 eur. Vstup je cez bránu B2 z Akademickej u­lice.

Na nitrianskej svadbe

sobota, 25. februára od 10.00 do 17.30 v Synagóge

V sobotu, 25. februára sa v nitrianskej Synagóge uskutoční zaujímavé podujatie Na nitrianskej svadbe. Bude inšpiráciou pre všetky páry, ktoré plánujú svoj veľký deň. Brány Synagógy budú otvorené od 10.00 do 17.30. Program sa začne o 13.30 vystúpením verklikára Ivana Gontka. Tanečníci z House of Dance predvedú svadobný tanec. Chýbať nebude ukážka svadobných šiat, účesu aj líčenia. Hrať bude Ľudová hudba spod Zobora aj Svadobné kvarteto. Na záver nebude chýbať tradičné čepčenie nevesty. Vstupné je symbolické 1 euro.

Hokejbalový turnaj Filip Cup

sobota, 25. februára od 8.00 do 16.30 a nedeľa, 26. februára od 8.30 do 16.30 štadión ZŠ kráľa Svätopluka

Od soboty do nedele bude hokejbalový štadión v priestoroch ZŠ kráľa Svätopluka v Nitre patriť prvému ročníku hokejbalového turnaja Filip Cup. Zápasy sa odohrajú vo formáte 3+1. Sobotný program bude patriť zápasom v skupinách, v ktorých sa predstaví 18 tímov. Zápolenie o tretie miesto sa uskutoční v nedeľu o 15.30. Finále je na programe o 16.00 hodine. Vstupné fanúšikovia neplatia.

Prečítajte si tiež

Druhá rozprávková cesta

sobota, 25. februára od 15.00 do 18.00 v OC Promenada

V sobotu sa môžete vydať na druhú rozprávkovú cestu s názvom Skúmaj elementy s Pikachu. Na tejto dobrodružnej ceste deti spoznajú krajinu Pokémonov plnú záhad a odhalia tajomstvá štyroch základných elementov. Maskoti Pikachu a Filip budú sprievodcami k stanoviskám, ponúkajúcim nielen maľovanie na tvár a trblietavé tetovanie, ale najmä k cvičebnému stanovisku, ponúkajúcemu jogu, zameranú na štyri prírodné živly. Skvelú náladu podčiarkne vystúpenie obľúbeného Šaška Fjodora o 15.00 hod. a od 16.15 hod. si deti budú môcť zatancovať na detskej diskotéke s animátorkou. Ak máte akékoľvek artefakty s témou Pokémonov, ktoré by ste si s inými deťmi radi povymieňali, navštíviť budete môcť malú detskú burzu.

Verejné korčuľovanie

sobota a nedeľa, 25. a 26. februára, na vedľajšej ploche zimného štadióna HK Nitra

Verejné korčuľovanie bude pokračovať aj cez víkend. V sobotu bude vedľajšia plocha štadióna otvorená pre korčuliarov od 15.30 do 17.00. V nedeľu bude verejné korčuľovanie od 13:00 do 14:30. Vstupné pre dospelých 2 eurá, deti do 6 rokov majú vstup za 0.50 eur a deti do 15 rokov za 1 euro.

Detské rozprávkové čítanie s Ivanom Gontkom

sobota, 25. februára od 16.00 do 17.00 v OC Promenada

V sobotu sa deti môžu tešiť aj na Rozprávkové čítanie s obľúbeným hercom Ivanom Gontkom. Okrem čítania úžasných rozprávkových príbehov budú pre deti pripravené veselé maľovanky a pestré farbičky. Čítanie sa bude konať v podniku Kaviareň a cukráreň Salió na prízemí OC Promenada.

FABRIQ MMA 2

sobota, 25. februára od 19.00 v Mestskej športovej hale Klokočina

Riaditeľ organizácie Attila Végh spoločne s Rytmusom zamieria do rodiska mnohých legiend tohto športu, ktorým je Nitra. Fanúšikovia sa môžu tešiť na súboje Vojta Barboríka, Františka Fodora, Romana Paulusa,Branislava Zuzáka, Tomáša Cigánika či Denisa Gondžalu. Vstupné od 15 eur.

Juraj Zaujec a David Szabo

sobota, 25. februára od 20.00 do 22.00 v Music A Cafe – OC Centro

V sobotu v Nitre vystúpia Juraj Zaujec a David Szabo. Vstupné 10 eur. Juraj Zaujec, multiinštrumen­talista, spevák a skladateľ kariéru začal počas štúdia na konzervatóriu a skúsenostiach v lokálnych kapelách. So svojou kapelou Midnight Spirits, odišiel v roku 2002 na viacročné angažmá do zahraničia. Počas rokov 2002 – 2008 vystupovali v rôznych krajinách od Japonska až po Kanárske ostrovy. Na jar 2010 absolvoval trojtýždňové angažmá v USA ako hosťujúci člen medzinárodnej kapely Shipping Wizzards. Po návrate na Slovensko sa okrem sólovej kariéry začal venovať spolupráci s viacerými interpretmi, predovšetkým s Lacom Lučeničom, Martinou Schindlerovou, Ottom Kollmanom a Petrou Humeňanskou. V rovnakom čase založil projekt CastELANs, ktorý hrá to najlepšie z tvorby kapely Elán, ako spevák a gitarista sa stal členom projektu Satisfactory Laca Lučeniča. V jeseni 2011 sa rozhodol zúčastniť projektu Hlas Česko Slovenska. Juraj vystupoval v programe Legendy popu, kde zaspieval známe hity Waldemara Matušku, Karola Duchoňa, Ivana Krajíčka, Dalibora Jandu či Karla Gotta.

Burza exotov a Farmárske trhy

nedeľa, 26. februára od 04.00 do 10.00 na Výstavisku Agrokomplex

Burza exotov, hydiny, králikov, holubov a doplnkového tovaru pre chovateľov. Vstup pre peších cez hlavnú bránu a pokladňu pri pavilóne G od 4.30 do 10.00 h. Vjazd autom bude cez B3 od 4.00 do 10.00 hod a cez bránu B2 od 5.30 do 10.00 h.

Hokejový zápas HK Nitra – HKM Zvolen

nedeľa, 26. februára od 16.00 do 18.00, v Tip Sport Aréne Nitra

Hokejoví nadšenci a fanúšikovia Nitry sa môžu tešiť na domáci zápas. Hokejistov HK Nitra čaká zápas s HKM Zvolen.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM