Správy

Študenti UKF prezradili, čo im CHÝBA: Chceli by aj oddychové miestnosti

Niekoľko desiatok študentov jednej z nitrianskych univerzít vyplnilo dobrovoľný dotazník. UKF predstavila, aké sú predstavy jej študentov.

Ilustračný obrázok k článku Študenti UKF prezradili, čo im CHÝBA: Chceli by aj oddychové miestnosti
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič , Pexels.com

V utorok 18. apríla odštartoval 21. ročník Nitrianskych univerzitných dní. Prvým podujatím bolo stretnutie s názvom Univerzitná infraštruktúra, ktoré je súčasťou projektu Na ceste k participatívnej univerzite.

Akcia bola orientovaná na študentov Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre, ich názory a postrehy na štúdium a študentský život. „Cieľom bolo dozvedieť sa od nich, čo im v našej škole chýba, čo by chceli zaviesť, zlepšiť, zdokonaliť,“ informuje UKF. Počas trvania podujatia sa v Študentskom centre UKF vystriedalo približne 40 študentov zo všetkých fakúlt univerzity.

Dostali dotazník

Študenti vyplnili dotazník s otázkami orientovanými na infraštruktúru univerzity. „Odpovedali na otázky, ako napr. kde v areáloch fakúlt UKF alebo mimo nich trávia svoj voľný čas medzi vyučovaním, či sú spokojní s priestormi budov a exteriérov internátov UKF a podobne,“ informuje univerzita.

Prečítajte si tiež

Postrehy od študentov

Predsedníčka Študentského parlamentu UKF Lucia Spodniaková prezradila, čo chýba študentom: „Výsledkom nášho dotazníkového prieskumu aj spoločných diskusií bolo zistenie, že na našej univerzite chýbajú oddychové miestnosti v budovách fakúlt, kde by sa dal tráviť voľný čas medzi prednáškami, seminármi a cvičeniami. Na tomto sa zhodla drvivá väčšina študentov našej školy."

Študentom z Pedagogickej fakulty napríklad chýbajú vešiaky v miestnostiach, kde prebieha výučba. „Tiež podľa nich absentujú orientačné tabule v exteriéri aj v objektoch školy, kde by okrem slovenských popisov boli aj anglické – hlavne pre zahraničných študentov. Takisto by mnohí študenti univerzity uvítali kaviarničku v hlavnej budove školy,“ dodala Spodniaková.

Ako informovala univerzita na svojom webe, vedenie Filozofickej fakulty by na základe požiadaviek študentov chcelo priniesť novinku v podobe digitálnych boxov, ktoré by sa dali prepojiť s mobilnými telefónmi a uľahčili by orientáciu v konkrétnej budove univerzity.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM