Správy

Párty na Nitrianskom hrade aj súťaž vo varení guláša: PREHĽAD víkendových podujatí

Čo podniknúť v Nitre tento víkend? Pozrite si veľký prehľad podujatí na sobotu a nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku Párty na Nitrianskom hrade aj súťaž vo varení guláša: PREHĽAD víkendových podujatí
Zdroj: Miroslav Ecker , TASR/Michal Svítok

Čistenie Klokočiny

sobota, 20. mája od 9:00 do 12:00

Zraz bude o 9.00 h pri autobusovej zastávke Mikovíniho (pri Bille). Vítaní sú všetci, ktorým záleží na čistote prostredia, v ktorom žijú. Informácie a ochranné pomôcky budú počas dňa k dispozícii priamo na mieste. Podujatie organizované v spolupráci s OZ Čistá Nitra.

Dražovský guláš

sobota, 20. mája od 11:00 do 18:00 v CVČ Dobrotka – ihrisko

OZ pre Dražovce pripravilo popoludnie plné skvelej zábavy, dobrého gulášu a iných špecialít. Tešiť sa môžete na hry, kulinárske špeciality, stánky, guláš a bohatú tombolu. Štartovné je 15 eur. Vstup 2 eurá. Deti do 10 rokov majú vstup zdarma.

SUNSET BOULEVARD

sobota, 20. mája od 16:00 do 21:45, Nitriansky hrad

V sobotu sa bude na Nitrianskom hrade konať podujatie Sunsed Boulevard s nitrianskym dídžejom EKG. Event spája kultúru, históriu, turizmus a house music dohromady. Vstup je možný od 18 rokov.

AC Nitra – ČFK Nitra

sobota, 20. mája o 17:00, štadión pod Zoborom

Ôsma futbalová liga bude v sobotu 20. mája patriť nitrianskemu derby. Na štadióne pod Zoborom sa proti sebe postaví prvý tím súťaže AC Nitra (48 bodov) s druhým celkom, ktorým je ČFK Nitra (38 bodov). Pravý futbalový boj o Nitru vypukne o 17:00 hodine. Okrem skvelého futbalu a autogramiády Mareka Slováka sa v sobotu môžete tešiť aj na bubnovú show od Campany Batucady.

Operetný koncert Máj, lásky čas

sobota, 20. mája od 18:00 do 20:00, v Synagóge, Ul. Pri Synagóge

Na koncerte sprevádzanom aj tanečnou choreografiou zaznejú obľúbené operetné árie a duetá od známych skladateľov J.Straussa, F.Lehára, E.Kálmána a ďalších. Účinkujú: Marianna Prievozníková Gelenekyová – soprán, Richard Tamáš – tenor a Aniko Patkoló klavírny – sprievod. Vstupné 8 eur, predpredaj v TIC Nitra.

Koncert D# Pipl Araund

sobota, 20. mája od 18:00 do 20:00, Nádvorie meštianskeho domu, Samova 1

Elektronické tanečné rytmy s jazzovými improvizáciami zahrajú Jakub Valiček—bicie, Juraj Glonek—saxofón, Ľuboš Kopták—basgitara a Vlado Kubalák—gitara. Vstup voľný. V prípade nepriaznivého počasia bude miestom podujatia Koncertná sála Župného domu – Nitrianska galéria.

COVERDAILY v Žalári

sobota, 20. mája od 18:30 do 20:30, v Žalár Pube

Koncert bratislavskej kapely COVERDAILY v nitrianskom Žalári. Repertoár kapely tvoria svetové rockové hity kapiel ako AC/DC, Metallica, Deep Purple, Whitesnake, ZZ Top, Gary Moore, Lynyrd Skynyrd atď. COVERDAILY sú: Karol Hloška – gitara/vokály, Jaro Varga – bicie, Štefan Ruman – basgitara, Tomáš Racko – spev a Jano Lačok – sólo gitara. Vstup je voľný.

To nie je všetko! Prehľad víkendových podujatí pokračuje na druhej strane.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM