Správy

Padlo dôležité rozhodnutie: Cyklisti majú na pešiu zónu NATRVALO povolený vstup!

Počas uplynulého roka mohli cyklisti jazdiť po pešej zóne počas skúšobnej prevádzky. Mesto následne požiadalo o trvalé povolenie.

Ilustračný obrázok k článku Padlo dôležité rozhodnutie: Cyklisti majú na pešiu zónu NATRVALO povolený vstup!
Zdroj: Mesto Nitra , Roman Oravec

Ako informovalo mesto Nitra, cyklisti už majú natrvalo povolený vstup na pešiu zónu. Skúšobná prevádzka prebiehala od marca do konca minulého roka.

„To, že na pešiu zónu patria, je výsledkom disciplíny a tolerancie cyklistov aj chodcov,“ píše radnica na sociálnej sieti.

Žiadosti vyhoveli

Podľa vedenia mesta počas skúšobnej doby mestská polícia ani Okresný dopravný inšpektorát v Nitre nezaznamenali na pešej zóne žiadne priestupky ani dopravné nehody, v ktorých bol účastníkom cyklista.

„Na konci minulého roka sme preto požiadali o zachovanie schváleného dopravného značenia, ktoré umožňuje cyklistom jazdiť po pešej zóne bez časového obmedzenia. Našej žiadosti bolo vyhovené a cyklisti tak budú naďalej súčasťou života na pešej zóne,“ prezradil magistrát.

Prečítajte si tiež

Propagácia cyklistov na pešej zóne

Mesto sa snažilo problematiku cyklistov na pešej zóne ľuďom priblížiť počas celého uplynulého roka. Spolu s iniciatívou Rozbicyklujme Nitru! pripravilo kampaň Mestom na bicykli.

Spoločnými silami tak napríklad zorganizovali diskusiu s odborníkmi na tému, či patria cyklisti na pešiu zónu. Radnici sa aj podarilo zosieťovať 17 prevádzok na pešej zóne, ktoré odmeňovali svojich zákazníkov na bicykli. Nechýbali ani cyklojazdy a cykloprehliadky.

„Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa o celodenné sprístupnenie pešej zóny cyklistom pričinili – odboru dopravy mestského úradu, občianskemu združeniu Rozbicyklujme Nitru! a v neposlednom rade všetkým tolerantným návštevníkom pešej zóny, ktorí dokázali, že chodci a cyklisti môžu spoločne fungovať v jednom priestore,“ dodáva mesto Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Patria podľa vás cyklisti na pešiu zónu?

Áno 37.7%
Nie 39.1%
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM