Správy

Oprava ciest aj nové cyklotrasy: Kraj na dokončenie investícií vyčlenil MILIÓNY eur

Medzi projektmi, ktoré chce Nitriansky kraj v tomto roku dokončiť alebo rozbehnúť, sú rôzne opravy a aj výstavba noviniek. Z kadiaľ pochádzajú financie, ktoré použije?

Ilustračný obrázok k článku Oprava ciest aj nové cyklotrasy: Kraj na dokončenie investícií vyčlenil MILIÓNY eur
Zdroj: Mesto Šaľa

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje realizáciu niekoľkých desiatok investičných projektov, ktoré sa nepodarilo uskutočniť v priebehu minulého roka. V rámci rozpočtových zmien na ne krajskí poslanci na svojom januárovom rokovaní schválili výdavky v hodnote takmer 3,3 milióna eur.

Opravy aj výstavba

Medzi projektmi, ktoré chce kraj v tomto roku dokončiť či rozbehnúť, sú investície do rekonštrukcií ciest a mostov, do výstavby cyklotrás i nových rozhľadní.

NSK plánuje investovať aj do modernizácie viacerých zariadení sociálnych služieb, do rekonštrukcie kultúrnych a zdravotníckych inštitúcií či viac ako desiatky stredných škôl.

Prečítajte si tiež

Zapojili celý rezervný fond

Ako uviedol riaditeľ Úradu NSK Peter Privalinec, kraj má na financovanie týchto akcií vyčlenené peniaze z troch zdrojov. Tým prvým sú posledné voľné prostriedky z rezervného fondu vo výške 821 074 eur.

„Znamená to, že kompletne celý rezervný fond vo výške 19,8 milióna eur je už zapojený na rozpočet NSK,“ skonštatoval.

Najväčší zdroj predstavuje zvýšenie daňových príjmov kraja, ktorý podľa prognózy ministerstva financií dostane navyše 2,3 milióna eur. „Ďalším prostriedkom na financovanie investičných akcií sú prostriedky, ktoré sme ušetrili na základe zistených rozdielov zo zmlúv o dielo,“ doplnil Privalinec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM