Správy

Nitriansky samosprávny kraj hľadá nové SÍDLO: Potrebuje priestory pre STOVKY úradníkov

Vedenie Nitrianskeho kraja zverejnilo inzerát, prostredníctvom ktorého sa snaží nájsť nové priestory pre svoje sídlo.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky samosprávny kraj hľadá nové SÍDLO: Potrebuje priestory pre STOVKY úradníkov
Zdroj: Dnes24.sk , Pexels.com

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) hľadá novú budovu pre svoje sídlo. Podľa inzerátu, ktorý zverejnil na sociálnych sieťach, má záujem kúpiť v Nitre administratívne priestory pre 300 zamestnancov.

Požiadavky na budovu

Budova má mať minimálne 4-tisíc štvorcových metrov, aby v nej bol priestor na kancelárie, zasadacie miestnosti, klientske centrum, reprezentatívne priestory, ale aj serverovne či sklady. Kraj vyžaduje aj bezbariérový prístup, výťahy, minimálne 35 parkovacích miest a dostupnosť verejnou dopravou.

„Ponuky je možné elektronicky doručiť do 12. mája do 12.00 h. V rovnakom čase musia byť doručené aj listinné ponuky,“ uvádza sa v inzeráte.

Nevyhovujúce podmienky

Úrad NSK v súčasnosti sídli vo viacerých budovách v Nitre, väčšina úradníkov má svoje kancelárie v prenajatej budove na Rázusovej ulici.

Podľa vyjadrení viacerých poslancov pracujú natlačení a v nevyhovujúcich podmienkach.

NSK vynaložil na náklady súvisiace s umiestnením svojich úradníkov už státisíce eur. Ako sa konštatuje v správe, o ktorej pred časom rokovalo krajské zastupiteľstvo, NSK od roku 2012 do konca roka 2019 zaplatil za prenájom kancelárskych priestorov na Rázusovej ulici v Nitre vyše 940-tisíc eur.

Súdny spor

Ďalších takmer 570-tisíc eur stála projektová dokumentácia k novej budove na Slančíkovej ulici v Nitre. K jej výstavbe však nikdy nedošlo, pretože ešte v roku 2012 polícia obvinila sedem osôb z machinácií pri verejnom obstarávaní na zhotoviteľa. Odvtedy sa kraj k projektu nevrátil.

Ďalšie peniaze stáli NSK súdne spory so spoločnosťou GAP REAL. Kraj sa s firmou súdil pre budovu, ktorú GAP REAL postavil pre Úrad NSK na základe zmluvy podpísanej bývalým podpredsedom NSK Miklósom Fehérom. Kraj právoplatnosť zmluvy spochybnil a do postavenej budovy na Palárikovej ulici v Nitre odmietol svoj úrad presťahovať. Súdny spor stál NSK takmer 260-tisíc eur.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

NITRIANSKY SAMOSPRÁVNY KRAJ HĽADÁ PRIESTORY PRE POTREBY VÝKONU SVOJICH ČINNOSTÍ (SÍDLO) Spôsob nadobudnutia:...

Posted by Nitriansky samosprávny kraj on Monday, April 24, 2023
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM