Správy

Nitrania, pôjdete na referendum? HLASUJTE v našej ankete!

Už o pár dní sa uskutoční v poradí deviate referendum v ére samostatnosti Slovenskej republiky. Pôjdete odovzdať svoj hlas?

Ilustračný obrázok k článku Nitrania, pôjdete na referendum? HLASUJTE v našej ankete!
28
Galéria
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa , TASR/Henrich Mišovič

Slovensko čaká v sobotu 21. januára referendum. Ľudia sa budú môcť vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Národnej rady SR. Má to zabezpečiť zmena ústavy. Referendum inicioval Smer-SD s ďalšími opozičnými stranami.

Volič dostane jeden hlasovací lístok s referendovou otázkou, kde zakrúžkuje odpoveď „áno“ alebo „nie“. Zakrúžkovať môže len jednu odpoveď, inak je lístok neplatný.

Prečítajte si tiež

Volebné okrsky v Nitre

V meste Nitra bude počas referenda zriadených celkovo 72 volebných okrskov. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 do 22.00 hodiny. Na účasť potrebujete občiansky preukaz.

„Oproti voľbám pribudol jeden okrsok, ktorý bude zriadený na okresnom úrade. Ten bude určený pre ľudí s ochorením COVID-19, ktorí požiadajú o prenosnú schránku. Čiže prenosné schránky pre nich nebudú riešiť jednotlivé okrskové komisie, ale jedna komisia na okresnom úrade pre celé mesto,“ skonštatoval Holúbek.

Do ktorého volebného okrsku patríte a ďalšie užitočné informácie nájdete aj v TOMTO článku!

Záujem voliť majú aj občania mimo svojho trvalého bydliska. Mesto Nitra v tomto prípade už vydalo vyše 230 hlasovacích preukazov. O možnosť voliť zo zahraničia požiadalo mesto aj šesť občanov s trvalým pobytom v Nitre.

Nitra má 63 585 oprávnených voličov, ktorí môžu odovzdať svoj hlas v sobotňajšom referende. Zúčastníte sa ho aj vy? Hlasujte v našej ankete!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Nitrania, pôjdete na referendum?

Áno 65%
Ešte neviem 12.9%
Nie 22.1%

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM