Samospráva

Nitra sa pripojila k iniciatíve #bezhejtu: Vulgárnych ľudí na sociálnej sieti BLOKUJE

Cieľom iniciatívy je minimalizovať nenávistné prejavy v online prostredí. Užívateľov, ktorí budú porušovať pravidlá na mestskom profile, radnica zablokuje.

Ilustračný obrázok k článku Nitra sa pripojila k iniciatíve #bezhejtu: Vulgárnych ľudí na sociálnej sieti BLOKUJE
Zdroj: Mesto Nitra , www.unsplash.com

Mesto Nitra chce kultivovanú diskusiu v online priestore, preto sa pridáva k iniciatíve #bezhejtu.

To znamená, že mesto bude na svojom profile na sociálnej sieti aktívne odstraňovať nenávistné komentáre a vulgarizmy z diskusií. Užívateľov, ktorí budú porušovať pravidlá opakovane, mesto zablokuje.

Prečítajte si tiež

„Nemusíme spolu vždy súhlasiť a nevyhneme sa ani kritike. No aj v digitálnom priestore by malo platiť, že sloboda jedného sa končí tam, kde sa začína sloboda ďalšieho. Vulgarizmy a prejavy neznášanlivosti nie sú prejavmi slobody. Vytvárajú toxické prostredie, v ktorom sa slušní ľudia boja alebo strácajú chuť sa vyjadriť,“ vysvetľuje svoje rozhodnutie samospráva.

Kedy vás zablokujú?

Viac o tom, ktorý komentár porušuje pravidlá a kedy môže byť komentár zmazaný a profil zablokovaný, nájdete na mestskom profile v sekcii „Informácie ─ Informácie o používateľovi“.

Pri prvom porušení dostanete upozornenie. „Ak užívateľ svoj komentár neupraví alebo nevymaže, vymažeme ho my. Ak ten istý užívateľ opakovane, to je 3 a viackrát, porušuje základné pravidlá komunikácie, užívateľa zablokujeme na 3 mesiace,“ priblížila radnica.

Mesto už takto zablokovalo 12 profilov. „Dva opakovane používali vulgarizmy a šírili nenávistné prejavy, 1 zneužil identitu súčasného primátora Nitry, pri zvyšných 9 profilov išlo o spamy,“ dodáva mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie správy z Nitry

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM