Krimi

Naháňačka v Nitre: Motorkár unikal pred policajtmi, mal v sebe DROGY

Motorkár sa snažil policajtom ujsť. Nezvládol však riadenie a spadol. V nemocnici sa zistilo, že bol nadrogovaný.

Ilustračný obrázok k článku Naháňačka v Nitre: Motorkár unikal pred policajtmi, mal v sebe DROGY
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

Nitrianski policajti PMJ majú za sebou rušnú noc. Počas služby spozorovali motocyklistu, ktorý odbočoval na Cabajskú ulicu, pričom pri odbočovaní nedal znamenie o zmene smeru jazdy. „Policajti ho preto chceli zastaviť a skontrolovať. Napriek nepriaznivým poveternostným podmienkam v daždi, keď bola na ceste vrstva vody, vodič motocykla zvýšil rýchlosť jazdy a snažil sa ujsť,“ uvádza nitrianska polícia.

Na výzvy polície, aby zastavil nereagoval. „V rýchlej jazde pokračoval, pričom jazdil v protismere a na Novozámockej ulici zvýšil rýchlosť na viac ako 150 km/h. Na Lieskovej ulici pri rodinnom dome však motocyklista nezvládol riadenie a pri brzdení spadol z motorky,“ pokračuje polícia.

Prečítajte si tiež

Mal bolesti

Muži zákona vystúpili z auta a rozbehli sa k nemu. Motorkára vyzývali, aby zostal ležať a dal si ruky za chrbát.

„Muž však na výzvy nereagoval a ruky si dával pod seba, pričom hrozilo, že je ozbrojený. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Keďže sa sťažoval na bolesť hrudníka, bola privolaná RZP,“

Drogy mal aj so sebou

Lustráciou bolo zistené, že ide o 46-ročného muža, ktorý má zadržaný vodičský preukaz za jazdu pod vplyvom návykovej látky. Pri nakladaní do sanitky vypadla motocyklistovi malá čierna taška, ktorú mal za opaskom.

„V nej bolo vidno vrecko s hnedým práškom, o ktorom vzniklo podozrenie, že by mohlo ísť o heroín a tiež menšie vrecko s bielou kryštalickou látkou, ktorá pripomínala pervitín. Keďže vzniklo podozrenie pre drogovú trestnú činnosť, bola mužovi obmedzená osobná sloboda. Následne bol muž prevezený do nemocnice k zisteniu rozsahu jeho poranení a zároveň podrobený aj toxikologickému vyšetreniu. Výsledok bol pozitívny na amfetamín, metamfetamín a morfín,“ konštatuje polícia.

V danej veci začala polícia trestné stíhanie a súčasne bolo vznesené obvinenie za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM