Správy

Lanová dráha aj nové preliezačky: V Nitre finišuje OBNOVA viacerých ihrísk

V meste pribudnú revitalizované aj úplne nové detské ihriská. Na čo všetko sa môžu tešiť najmenší obyvatelia mesta?

Ilustračný obrázok k článku Lanová dráha aj nové preliezačky: V Nitre finišuje OBNOVA viacerých ihrísk
3
Galéria

Mesto Nitra finišuje s rekonštrukciou viacerých detských ihrísk. Podľa radnice sa momentálne dokončuje revitalizácia ihrísk na uliciach Tokajská, Janka Kráľa a Hollého.

Na Tokajskej ulici sa deti môžu tešiť na novú lanovú dráhu, ručkovaciu a šplhaciu dráhu, nové preliezačky a hojdačky.

„Ešte nás čaká úprava terénu a budeme mať obnovu tohto ihriska hotovú. Práce končia aj na Ulici Janka Kráľa, kde momentálne prebieha technická kontrola, po ktorej ihrisko otvoríme. Pribudla na ňom úplne nová herná zostava so šmýkačkami a sieťovou preliezačkou, multifunkčná zostava na lezenie a kolotoč,“ uviedol primátor Marek Hattas.

Ďalšie ihriská

Revitalizované ihrisko na Hollého si podľa jeho slov užijú najmenší návštevníci. „Máme tu hojdačku i točidlo pre batoľatá, a tiež inkluzívny kolotoč, ktorý umožní hru deťom so zdravotným hendikepom. Ihrisko doplní trampolína, šmýkačka a parkový stôl,“ povedal Hattas.

Ako doplnil, práce sa rozbiehajú aj Bajkalskej ulici. Okrem výmeny hracích prvkov tu pribudne nová multifunkčná zostava, preliezačky aj hojdačky.

„Na ihrisku vo vnútrobloku na Dlhej ulici sme začali osádzať nové prvky. Dokončujeme aj ihrisko v Novom parku. Úplne nové ihriská pribudnú aj v Brezovom háji a ďalšie vyrastú v rámci rozsiahlej revitalizácie Starého parku,“ doplnil primátor.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Nové detské ihriská v Nitre
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM