Nikoleta Kováčová Rôzne Správy

Kúpalisko v Nitre zatvára: Posledný týždeň prináša ZMENU otváracích hodín

Nitrianske kúpalisko ukončuje svoju prevádzku. Podľa viacerých návštevníkov sa otvára ako posledné a zatvára ako prvé.

Ilustračný obrázok k článku Kúpalisko v Nitre zatvára: Posledný týždeň prináša ZMENU otváracích hodín
Zdroj: Dnes24.sk

Nitrianske kúpalisko oznámilo, že o pár dní, konkrétne v nedeľu 8. septembra 2024, ukončí sezónu. A to aj napriek tomu, že si stále užívame horúce dni.

Na posledný týždeň upravilo kúpalisko aj prevádzkové hodiny. Otvárať bude o 12:00 hod. a zatvorí o 19. hodine.

Horúčavy-nehorúčavy, kúpaniu je koniec

„Tohtoročnú letnú sezónu uzatvárame túto nedeľu 8. septembra – tak, ako to aj bolo naplánované. Rozhodnutie nepredlžovať sezónu bolo prijaté na základe viacerých faktorov,“ informovala nás Lenka Mareková, vedúca Odboru komunikácie a propagácie Mestského úradu v Nitre.

„Aj keď je predpoveď počasia na september priaznivá, počas všedných dní klesá návštevnosť, čo ovplyvňuje efektivitu prevádzky,“ dodala.

Podľa informácií z nitrianskej radnice sú za uvedením letného kúpaliska do zimného spánku peniaze.

„Udržiavanie kúpaliska a personálu si vyžaduje značné finančné prostriedky a pri nižšej návštevnosti by prevádzka bola ekonomicky neudržateľná. Pre predstavu, na jeden deň prevádzky kúpaliska je potrebných približne 300 osobohodín,“ vysvetlila Mareková.

Krátka sezóna

Na základe týchto skutočností sa Mesto Nitra rozhodlo dodržať pôvodný plán a sezónu ukončiť podľa stanoveného harmonogramu. Nitrianske letné kúpalisko otvorilo svoje brány 15. júna 2024, po ani nie troch mesiacoch ich zatvára.

Beáta pod informáciou o konci sezóny píše: „Mali by ste sa riadiť počasím a nie kalendárom.“. Tomáš dodáva, že „aspoň plavecký bazén mohol zostať otvorený, kým je teplo“.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM