Nikoleta Kováčová Kultúra Správy

Klokočinský jarmok aj Chrenovské slávností: Poznáme TERMÍNY obľúbených akcií

Letné mesiace prajú stretávaniu sa obyvateľov na podujatiach, ktoré pre ne každoročne pripravujú jednotlivé nitrianske mestské časti.

Ilustračný obrázok k článku Klokočinský jarmok aj Chrenovské slávností: Poznáme TERMÍNY obľúbených akcií
Zdroj: Dnes24.sk

Najväčšie nitrianske sídlisko Klokočina opäť pripraví Klokočinský jarmok. Ako na svojej webovej stránke informuje mesto Nitra, „uskutoční sa od 29. do 31. augusta.“ Radnica dodáva, že aj tento rok ho bude sprevádzať bohato zastúpený jarmok. „Je situovaný po pravej strane Hviezdoslavovej triedy a Mikovíniho ulice,“ dopĺňa mesto. Ani tento rok nebude chýbať kultúrny program, stánky s občerstvením a tradičné kolotoče.

Zdroj: Mesto Nitra

Chrenovské slávnosti

Aj Chrenová poteší svojich obyvateľov. V dňoch 23. a 24. augusta sa môžete tešiť na Chrenovské slávnosti. „Budú sa konať na priestranstve pred kinom Lipa,“ upresňuje nitrianska radnica. Okrem kultúrneho programu na podujatí bude súčasťou slávností aj jarmok s menšími predajnými stánkami. Postarané bude aj o občerstvenie.

Nitrianske hody a dožinky

Svätoplukovo námestie a pešiu zónu zaplavia ľudovo-umeleckí remeselníci 17. a 18. augusta. Nitrianske hody a dožinky sú zamerané predovšetkým na tradičné remeslá a prevádzkovateľov malých kolotočov a atrakcií. „Na pešej zóne budú umiestnení remeselníci, Svätoplukovo námestie bude hostiť atrakcie a kolotoče,“ vysvetľuje mesto Nitra.

Fanúšikovia slovenských tradícií by si nemali nechať ujsť slávnostný hodovo-dožinkový sprievod. Cez pešiu zónu až na námestie, kde odovzdá dožinkový veniec, prejde v nedeľu večer.

Hľadajú sa jarmočníci

Organizátor tradičných podujatí mesto Nitra ponúka priestor pre predajcov a remeselníkov. Hlásiť sa môžu do poludnia 10. júna prostredníctvom online formulára.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM