Správy

Kam na jarné PRÁZDNINY? Užite si s deťmi kúpanie aj výlety do prírody

Po víkende začínajú školákom jarné prázdniny. Máme pre vás niekoľko tipov na zážitky, ktoré si užijú deti aj rodiča.

Ilustračný obrázok k článku Kam na jarné PRÁZDNINY? Užite si s deťmi kúpanie aj výlety do prírody
Zdroj: Facebook.com/Wellness hotel Patince , TASR/Henrich Mišovič

Kúpanie v Nitrianskom kraji

Aj v nepriaznivom počasí si budete môcť užiť zábavu aj relax, a to napríklad v termálnej vode. Na prázdninárov sú už pripravení v Termálnom kúpalisku v Podhájskej. V pondelok sú bazény wellness centra Aquamarin otvorené od 13.00 do 21.00 hodny. Od utorka do nedele si celú zimnú prevádzku, vnútorné aj vonkajšie bazény, môžete užívať od 9.00 do 21.00 hodiny.

V Poľnom Kesove otvoria bazény v pondelok o pár hodín skôr. Thermal park Nitrava bude v pondelok otvorený od 9.30 do 20.00. Po zvyšok týždňa, od utorka do nedele, bude Thermal park otvorí tiež od 9.30 do 20.00.

Užiť si prázdniny budete môcť s deťmi aj v Thermále Nesvady, v okrese Komárno. Termálne kúpalisko v meste Nesvady je otvorené celoročne. Každý deň sa tu môžete kúpať od 10.00 do 21.00 hodiny.

V okrese Komárno nájdete aj Wellness hotel Patince, ktorý ponúka na jarné prázdniny Last minute prázdninové pobyty s deťmi. Počas celých jarných prázdnin majú pripravené animačné programy s maskotom Flippym každý deň. Počas jarných prázdnin majú bazénový svet otvorený od 9.00 do 21.00.

Prečítajte si tiež

Verejné korčuľovanie

Ak viac fandíte zimným športom, využiť môžete viaceré umelé ľadové plochy určené pre korčuliarov. Jedna z nich sa nachádza v Nitre na štadióne HK Nitra. Vedľajšia plocha bude určená pre korčuliarov počas celého prázdninového týždňa aj víkendu. Od pondelku do piatku, 20. až 24. februára, bude verejné korčuľovanie každý deň od 15.30 do 17.00. V sobotu 25. februára sa bude verejnosť môcť korčuľovať od 15.30 do 17.00 a v nedeľu, 26. februára bude verejné korčuľovanie od 13.00 do 14.30. Vstupné pre dospelých sú 2 eurá, deti do 6 rokov majú vstup za 0.50 eur a deti do 15 rokov zaplatia 1 euro.

Počas jarných prázdnin sa môžete korčuľovať aj v Leviciach na zimnom štadióne. Okrem utorku je verejné korčuľovanie každý deň od 11.15 do 12.45 a od 15.00 do 16.30. V utorok sa korčuľuje od 11.15 do 12.45.

V prípade priaznivého počasia sa korčuľuje aj na ľade zimného štadióna v Šali. O tom či je verejné korčuľovanie sa vopred presvedčte na FB stránke zimného štadióna.

V prevádzke je klzisko aj v Zlatých Moravciach. Dieťa do 6 rokov s platiacim doprovodom má vstup zadarmo. Žiaci nad 6 rokov majú vstup za 2,50 eur a dospelí zaplatia 3 eurá. Rozpis ľadovej plochy sledujte na stránke HC Zlaté Moravce.

Tip krajskej organizácie

Ak to počasie dovolí, môžete sa vybrať spoznať krásy Nitrianskeho kraja po náučných chodníkoch. „Vyberte sa spoznávať prírodné a historické zaujímavosti okolia tekovskej obce Čajkov (okres Levice, pozn. redakcie) a južnej časti CHKO Štiavnické vrchy po náučnom chodníku Čajkovské bralie. Svoje meno dostal podľa impozantných andezitových skalných útvarov,“ inšpiruje Krajská organizácia cestovného ruchu.

Nenáročná, 6 kilometrov dlhá trasa, začína v Sovej doline a nachádza sa na nej päť informačných panelov.

Chodník vedie teplomilnými dubovými lesmi, ktoré ukrývajú zaujímavé skalné útvary. Vďaka svojej nenáročnosti je trasa vhodná aj pre deti a starších ľudí.

Ranče a zvieracie farmy

Obľúbenými a vyhľadávanými miestami sú aj mini Zoo, farmy a ranče. Navštíviť môžete napríklad Ranč pod Babicou v obci Bojná. Nájdete tu reštauráciu aj zaujímavý zverinec. Ten môžete navštíviť cez prázdniny od 10.00 do 16.00 hodiny. Chovajú tu aj viaceré exotické zvieratá, ako leva, makaky, tigra, jaguára či surikaty. Reštaurácia je otvorená od 9.00 do 19.00 hodiny.

Za návštevu stojí aj Zubria zvernica v Lovciach, kde môžete pozorovať zubre. Na skok odtiaľ je zámok v Topoľčiankach, kde sa konávajú prehliadky.

Nahliadnuť môžete napríklad aj do veľkolepej Masarykovej pracovne či prezidentského apartmánu. Skvostom zámku je aj unikátna historická knižnica.

Kone môžete obdivovať v Topoľčiankach ale aj na Ranči Bonanza na Skýcove. Neďaleko nájdete zrúcaninu hradu Hrušov, obriu lavičku či rozhľadňu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM