Nikoleta Kováčová Šport

HVIEZDY cyklistiky v NITRE! Autogramy rozdával SAGAN aj ALAPHILIPPE

Po úvodnej časovke sa preteky Okolo Slovenska rozbehli svojou 2. etapou v Nitre. Fanúšikovia nadšene obliehali autobusy tímov a zbierali podpisy a spoločné fotografie.

Ilustračný obrázok k článku HVIEZDY cyklistiky v NITRE! Autogramy rozdával SAGAN aj ALAPHILIPPE
9
Galéria

V Nitre vo štvrtok (27. 6. 2024) vyšlo slnko a na chvíľu dalo zabudnúť na smršť, ktorá sa mestom prehnala o deň skôr. Radosť panovala nielen z počasia, ale aj zo svetovej návštevy pod Zoborom. V samom centre mesta totiž odštartovala 2. etapa 68. ročníka cyklistických pretekov Okolo Slovenska.

Vyššia kvalita, zvučnejšie mená

„Pripraviť toto podujatie je stále ťažšie, lebo zvyšujeme jeho kvalitu,“ povedal nám pred štartom prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara, podľa ktorého je teraz omnoho väčšia byrokracia. „Niekedy sme mali jeden šanón povolení na celé preteky, dnes na každú etapu.“

Zvyšovanie kvality podujatia znamená aj prilákanie veľkých mien svetovej cyklistiky naň. „Ono sa to nabaľuje. Keď sú tie tímy spokojné, šíria tú informáciu medzi sebou,“ dodal Privara.

Na 68. ročníku Okolo Slovenska súťaží 21 tímov. A s nimi prišli aj šampióni. V pelotóne je dvojnásobný majster sveta Julian Alaphilippe, ktorý sa stal celkovým víťazom pretekov Okolo Slovenska v roku 2018.

„Mám síce štartové číslo 1, ale keďže toto sú posledné preteky Peťa Sagana v jeho rodnej krajne, určite je väčšou hviezdou on,“ povedal nám s úsmevom sympatický Francúz.

Sagan sa lúči

„Nepovedal som, že už nikdy nesadnem na cesťák, ale súťažne, už asi nie. Ale to je v pohode, rozhodol som sa už minulý rok,“ upresnil Peter Sagan, ktorý je súčasťou slovenského kontinentálneho tímu Pierre Baguette.„Cez víkend očakávam na pretekoch veľa fanúšikov,“ dodal.

Fanúšiko bolo veľa aj pri štarte v Nitre. Podpisy hviezd a spoločné fotky lovili aj mladé cyklistické nádeje zo Športového klubu Topoľčianky.

Prečítajte si tiež:

Okolo Slovenska - štart 2. etapy v Nitre
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM