Nikoleta Kováčová Šport Futbal

Futbaloví SOKOLÍCI priletia do NITRY: Do kádra sa vracia rodák z NOVÝCH ZÁMKOV

Sebastian Kóša naposledy nastúpil za dvadsaťjednotku ešte 20. novembra 2023 v prípravnom zápase proti Česku.

Ilustračný obrázok k článku Futbaloví SOKOLÍCI priletia do NITRY: Do kádra sa vracia rodák z NOVÝCH ZÁMKOV
Zdroj: SFZ

Už tento piatok (11. 10. 2024) sa bude v Nitre hrať reprezentačný futbal. Štadión pod Zoborom bude dejiskom zápasu medzi Slovenskom a Gréckom v rámci prípravy na budúcoročné majstrovstvá Európy hráčov do 21 rokov.

Ako informuje Mesto Nitra, mesto pod Zoborom sa pridá k Dunajskej Strede, Žiline a Trenčínu. Výber týchto miest nie je náhodný. „Všetky budú o rok dejiskom majstrovstiev. Tieto zápasy budú slúžiť aj ako test,“ dodáva nitrianska radnica.

Vstupenky stále v predaji

Podporiť našich futbalových sokolíkov môžete už tento piatok od 15:30 na Štadióne pod Zoborom. Vstupenky za 3 alebo 6 eur sú stále k dispozícii.

Do reprezentačného výberu Slovenska do 21 rokov sa vracia rodák z Nových Zámkov Sebastián Kóša.

„Naposledy nastúpil za dvadsaťjednotku ešte 20. novembra 2023 v prípravnom zápase proti Česku. Blízko k ďalšiemu štartu mal v marci, keď bol v nominácii sokolíkov na prípravné zápasy so Španielskom a Maltou. Napokon ešte pred odletom na Pyrenejský polostrov bol ale povolaný do reprezentačného áčka, s ktorým následne v lete absolvoval aj európsky šampionát,“ píše web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Líder zo Španielska

Kóša je od tejto sezóny hráčom španielskeho druholigového tímu zo Zaragozy. Pre jeho kariérne skúsenosti má vo výbere do 21 rokov pozíciu lídra.

Na októbrový zraz sa však tešil aj pre partiu. „Je úžasná,“ uviedol pre SFZ. Podľa jeho slov si chalani uvedomujú, že teraz potrebujú budovať mužstvo na blížiaci sa šampionát. „Som veľmi vďačný, že som sa sem mohol vrátiť a že tu môžem stráviť najbližší čas,“ dodal Sebastián Kóša.

PRIPRAVUJEME SA NA MAJSTROVSTVÁ EURÓPY VO FUTBALE HRÁČOV DO 21 ROKOV ⚽ Už tento piatok bude Nitra dejiskom futbalového...

Posted by Mesto Nitra on Wednesday, October 9, 2024

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM