Správy

DOSŤ bolo pitia alkoholu na verejnosti! V centre Nitry bude platiť CELODENNÝ zákaz

V centre mesta už zákaz pitia alkoholu na verejnosti platil, no týkal sa hlavne nočných hodín. Teraz sa rozšíri na celý deň.

Ilustračný obrázok k článku DOSŤ bolo pitia alkoholu na verejnosti! V centre Nitry bude platiť CELODENNÝ zákaz
Zdroj: Dnes24.sk , Pexels.com

Zákaz požívania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách sa v Nitre rozšíri.

Celodenný zákaz

„Kým doteraz v Starom meste platil počas nočného kľudu od 22. do 6. hodiny, po novom to bude počas celého dňa,“ informuje mesto Nitra s tým, že o tom rozhodli 25. mája mestskí poslanci na svojom zasadnutí.

Schvaľovaniu predchádzalo prerokovanie návrhu v komisiách Mestského zastupiteľstva a vo Výbore mestskej časti Staré mesto. Podnet na zákaz pitia alkoholu v tejto mestskej časti vzišiel od firmy Nitrazdroj. Spoločnosť uviedla, že na pešej zóne "sa sústreďujú nižšie sociálne skupiny a neprispôsobiví občania (bezdomovci), ktorí zákaz porušujú.“

„Vplýva to nielen na imidž mesta, ale aj na bežných návštevníkov a tiež na obyvateľov tejto časti mesta. Odozvou sú najmä kritické ústne, ale aj písomné podnety občanov,“ reagovala vedúca odboru kultúry Mestského úradu v Nitre Dagmar Bojdová.

Zákaz na sídliskách

Mesto si od schválenia zákazu sľubuje zlepšenie situácie. Radnica upozorňuje, že zákaz schválený v roku 2015 stále v pôvodnom znení platí na sídliskách Klokočina, Diely a chrenová (od 6.00 do 2.00 hodiny nasledujúceho dňa).

Mestská časť Klokočina a Diely: Alexyho, Bazovského, Beethovenova, Bellova, Benkova, Čajkovského, Dunajská, Jurkovičova, Kmeťova, Mikovíniho, Murániho, Na Hôrke, Novomeského, Partizánska, Petzvalova, Piešťanská, Popradská, Považská, Rýnska, Škultétyho, Tokajská, Viničky a Zvolenská.

Mestská časť Chrenová: Dlhá, Fatranská, Karpatská, Kremnická, Ľudovíta Okánika, Nábrežie mládeže, Slančíkovej, Topoľová, Trieda Andreja Hlinku a Výstavná.

Aj v zákaze pitia alkoholu na verejnosti sú výnimky. Toto nariadenie neplatí 31. decembra od 18.00 hodiny do polnoci a 1. januára od polnoci do 5.00 hodiny. Rovnako „v obchodných a reštauračných prevádzkach umiestnených na verejnom priestranstve na základe podmienok stanovených v povolení Mesta a v súlade s ich živnostenským oprávnením (povolené zabratie verejného priestranstva formou letných terás, resp. obdobných zariadení, poskytujúcich občerstvenie, reštauračné alebo pohostinské služby), na podujatiach a akciách, ktoré sú organizované mestom, alebo na ktorých sa mesto spolupodieľa, pri dodržaní podmienok určených mestom.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM