Chcete mať mäkké medovníky upečené za pár minút? Skúste RECEPT od Simony
Dobrý a jednoduchý recept na tradičné medovníky nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Tieto budete robiť s radosťou.
Medovníky patria medzi vianočnú klasiku. Na území Slovenska sa pečú už stovky rokov, no za ich kolísku sa považuje staroveký Rím.
V Európe sa podľa Ústredia ľudovej umeleckej výroby začalo toto sladké remeslo šíriť v 14. storočí.
Za ten čas prešiel rôznymi zmenami recept i spôsob výroby medovníkov. Cesto sa nevykrajovalo formičkami, tak ako to poznáme dnes, ale vtláčalo sa do drevených foriem.
V hlavnej úlohe med
To, čo bolo pri ich výrobe najdôležitejšie, sa však nezmenilo ani po stovkách rokov. Základom úspechu je aj dnes kvalitný med.
Aj v súčasnosti by sme našli v každom kraji a možno aj v domácnosti iný recept.
O ten svoj, ktorý si sama vylepšila, sa s nami podelila šikovná gazdiná a mama synčeka Olivera, Simona Záležáková zo Zlatých Moraviec. Recept je jednoduchý a rýchly. Výsledkom budú naozaj mäkké a chutné medovníky.
Recept i užitočné tipy pri pečení a zdobení nájdete na druhej strane!