Krimi

Bezdomovci sa snažili zohriať: Jeden založil OHEŇ v centre Nitry, ďalší na zastávke

Mestská polícia riešila dva prípady otvoreného ohňa v uliciach Nitry. V oboch prípadoch bezdomovci tvrdili, že im je zima a snažili sa iba zohriať.

Ilustračný obrázok k článku Bezdomovci sa snažili zohriať: Jeden založil OHEŇ v centre Nitry, ďalší na zastávke
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Bola takmer noc, keď operačné centrum Mestskej polície v Nitre prijalo telefonický oznam. Obyvateľ mesta uviedol, že neznáma osoba zakladá otvorený oheň v priestoroch autobusovej zastávky na Kmeťovej ulici na sídlisku Klokočina.

Na miesto okamžite vyrazila motorizovaná hliadka.

Snažil sa zohriať

„Príslušníci na zastávke MHD Bizetova zistili v priestoroch bezdomovca, ktorý si v plechovom vedre zakladal oheň. Príslušníkom uviedol, že mu bola zima a takto sa chcel zohriať. Mestskí policajti ho vyzvali, aby oheň zahasil a priestor zastávky uviedol do pôvodného stavu, keďže do nej nanosil rôzny drevený odpad z okolia,“ informuje MsP v Nitre s tým, že 67-ročný nitriansky bezdomovec oheň uhasil, miesto očistil a odišiel.

Prečítajte si tiež

Oheň v centre mesta

O deň neskôr riešila mestská polícia podobný prípad. V skorých popoludňajších hodinách sa bezdomovec snažil zohriať založením malého ohňa za novinovým stánkom na križovatke ulíc Štefánikova a Štúrova pri obchodnom dome Prior.

„Príslušníci ho vyzvali, aby oheň okamžite zahasil, miesto upratal od nanoseného dreveného odpadu a uviedol ho do pôvodného stavu. Nitriansky bezdomovec svojim konaním nespôsobil žiadne materiálne škody, mestskí policajti s ním vykonali pohovor a aj jemu odporučili v zimnom období intenzívnejšie využívať sociálne zariadenia pre ľudí bez domova,“ informuje Mestská polícia v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM