Správy

Odsúdení vo väznici v Nitre sa budú vzdelávať: Vznikne tam pracovisko strednej školy

Nitriansky samosprávny kraj zriadi vo väznici elokované pracovisko potravinárskej strednej školy. Už počas výkonu trestu sa tak odsúdení budú pripravovať na život na slobode.

Ilustračný obrázok k článku Odsúdení vo väznici v Nitre sa budú vzdelávať: Vznikne tam pracovisko strednej školy
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) zriadi elokované pracovisko Strednej odbornej školy (SOŠ) potravinárskej v Nitre, v ktorom sa budú vzdelávať väzni. Sídliť bude priamo v priestoroch Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Nitre na Vašinovej ulici.

Už v ďalšom školskom roku

O jeho zriadenie požiadal ešte minulý rok riaditeľ väznice Michal Sedliak. Krajskí poslanci následne vlani na jeseň vytvorenie pracoviska schválili. Koncom januára ho do siete škôl zaradilo aj ministerstvo školstva.

Prví študenti sa v ňom začnú vzdelávať od budúceho školského roka.

Prečítajte si tiež

Predpokladaný počet žiakov je 12.

„Už počas výkonu trestu sa budú intenzívne pripravovať na život po prepustení na slobodu, čím sa lepšie uplatnia na trhu práce. Elokované pracovisko v priestoroch Ústavu na výkon trestu odňatia slobody na Vašinovej ulici bude slúžiť na výučbu učebného odboru cukrár, cukrárka. Ide trojročný učebný odbor, štúdium sa ukončuje výučným listom,“ uviedol riaditeľ Úradu NSK Peter Privalinec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM