Rastislav Búgel Krimi

Odchodom na dovolenku dávate priestor zlodejom: Toto vám radí mestská polícia!

Dovolenková sezóna je tu. Prázdne nehnuteľnosti lákajú zlodejov. Ako sa ochrániť pred studenou sprchou v podobe vybieleného bytu?

Ilustračný obrázok k článku Odchodom na dovolenku dávate priestor zlodejom: Toto vám radí mestská polícia!
Zdroj: Webnoviny.sk

Dovolenky a výlety. Aj o tom je leto, ktoré aj na Nitru udrelo v plnej sile. Množstvo ľudí však zabúda na dostatočné zabezpečenie svojich domov a bytov. V našej neprítomnosti sa tak naše obydlia stávajú zlatou baňou pre zlodejov.

Moderné nástrahy

Nitrianska mestská polícia pripravila zoznam vecí, ktoré by ste mali pred odchodom na dovolenku spraviť, alebo ktorých by ste sa mali vyvarovať. V prvom rade by ste podľa MsP v Nitre mali vyvarovať rozhovorom na verejnosti, kedy a na ako dlho dochádzate na dovolenku. Moderná doba prináša aj moderné nástrahy. Na sociálnych sieťach by ste nemali zverejňovať svoje dovolenkové plány. „Požiadajte aj svojich príbuzných, aby rešpektovali toto upozornenie," informuje mestská polícia.

Vytvorte zdanie neopusteného bytu

Medzi staré známe rady patrí nezaťahovanie roliet a žalúzií na oknách vašej nehnuteľnosti. Možnosťou, ktorá môže znížiť riziko vykradnutého bytu, je napojenie na pult centralizovanej ochrany Mestskej polície, Policajného zboru alebo SBS. Všetky cenné veci by ste si pred odchodom na vytúženú dovolenku mali uložiť do bezpečnostnej schránky alebo domáceho trezoru.

Pravidelná kontrola

Veľmi dobrou radou je zverenie kľúča od bytu spoľahlivému susedovi alebo príbuznému, ktorý bude nehnuteľnosť pravidelne kontrolovať a vyberať poštu. „Vytvorí zdanie, že nikto neodišiel,“ informuje MsP v Nitre. Pokiaľ nechcete kľúče od bytu zverovať niekomu inému, môžete využiť aj možnosť elektronického spínacieho zaradenia. To dokáže v nastavenom čase rozsvietiť svetlá, zapnúť televíziu a podobne.

Zlodejov počas vašej neprítomnosti lákajú aj odstavené autá. V ďalšom diely sa preto pozrieme, ako zabezpečiť vaše auto pred odchodom na dovolenku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM