Rastislav Búgel Kultúra

Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Nitry!

Čo v našom meste považujete za najkrajšie? Takúto otázku sme položili desiatkam Nitranov vo veku od 18 do 65 rokov. Z ich odpovedí sme zostavili TOP trojku najobľúbenejších miest.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Nitry!
Foto: Rastislav Búgel

Je viacero miest v našom meste, ktoré by Nitrania odporučili návštevníkom nášho mesta. Niektorí preferujú prechádzky po Svätoplukovom námestí, iní zase radi navštívia Borinu. „Pre mňa jednoznačne nitriansky Mestský park. Dá sa tam zobrať celú rodinu s deťmi,“ povedal jeden z obyvateľov Nitry.

Najviac z vás si zvolilo…

Miest, ktoré sa môže popýšiť najvyššou obľúbenosťou u obyvateľov odznelo veruže viacero. Víťaz bol však jednoznačný. Najviac ľudí reagovalo odpoveďou – Nitriansky hrad a podhradie.

„Rád beriem každú jednu návštevu na Nitriansky hrad. Je tam pekný výhľad a za posledné roky sa v jeho priestoroch veľa zmenilo k lepšiemu. Už sa zaň nemusíme hanbiť,“ povedal Jozef (37).

„Mňa vždy očarí podhradie. Najprv sa podvečer vyberieme na Nitriansky hrad, neskôr, keď sa začína šeriť, zídeme nižšie a túlame sa po podhradí. Je to príjemne romantické,“ zverila sa nám Petra (41).

Bodovala aj Kalvária

U ľudí zabodovala aj obľúbená Kalvária. „Je to naše tradičné miesto na krátke výlety. Príjemná architektúra, mierne stúpanie a napokon očarujúci výhľad,“ vysvetlila svoju voľbu 26-ročná Zuzana. Podobne je na tom aj Stano (18): „Ja by som jednoznačne zvolil Kalváriu. Nočný výhľad je poriadne okúzľujúci.“ Medzi obyvateľmi nášho mesta je však obľúbená aj príroda. „Rád sa prechádzam po prírode. Preto každú návštevu berieme na Zobor, alebo lepšie povedané na Pyramídu. Príjemná prechádzka. Krásne lúky po ceste na vrchol a nakoniec skvelý výhľad,“ prezradil Karol (56).

TOP miesta v Nitre podľa oslovených obyvateľov

Takéto je teda konečné poradie:

  1. Hrad a podhradie
  2. Pyramída
  3. Kalvária
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM