Rastislav Búgel Správy

Obrovský úspech na najväčšej súťaži vín na svete: Mok z nášho regiónu zvolili za najlepšie sladké víno!

To, že víno z nášho regiónu patrí medzi najlepšie svetové vína, vieme my domáci už dávno. Potvrdila to však najnovšie aj odborná porota na významnej súťaži. Vo Viedni si naše regionálne vína vybojovali viaceré medaile. Jedno dokonca vyhralo cenu za najlepšie sladké víno vôbec.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský úspech na najväčšej súťaži vín na svete: Mok z nášho regiónu zvolili za najlepšie sladké víno!
Zdroj: TASR

Koncom októbra sa vo viedenskej radnici konala najväčšia súťaž vín na svete – galavečer AWC Vienna. O medaile tu bojovalo 12 299 vín z 39 štátov sveta. V tejto poriadne veľkej konkurencii sa vína z Vinárskych závodov v Topoľčiankach veru nestratili. „Topoľčiansky Devín slamové víno 2013 získalo titul „šampión kategórie slamových vín“ a zároveň aj titul „najlepšie sladké víno roku“," informuje Mária Lumnitzerová z Vinárskych závodov v Topoľčiankach.

Toto víno zároveň získalo aj najvyššie bodové hodnotenie z celej výstavy – 94,3 bodu zo 100 bodovej stupnice. „Keďže ide o najväčšiu súťaž vín na svete, dá sa povedať, že máme najlepšie sladké víno na svete,“ napísali topoľčianski vinári.

„Každé ocenenie veľmi poteší a je veľkým zadosťučinením pre ľudí, ktorých práca sa za tým ukrýva. Získať však najlepšie hodnotenie na najväčšej svetovej súťaži spomedzi 12 tisíc vín je ako dosiahnuť pomyselný vinársky Olymp,“ ohodnotila Mária Lumnitzerová topoľčiansky vinársky úspech.

Slamové víno Devín nebolo jediné ocenené víno z Topoľčianok. Okrem neho si naši vinári domov odniesli ďalšie dve zlaté a päť strieborných medailí.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM