Rastislav Búgel Kultúra

Obľúbená atrakcia vstupuje do ďalšej sezóny: Turistický vláčik začne premávať už onedlho!

Nitriansky turistický vláčik je obľúbenou atrakciou, ktorú využívajú ľudia všetkých vekových kategórií. Pozrite si cenník jázd a trasu, po ktorej bude jazdiť.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbená atrakcia vstupuje do ďalšej sezóny: Turistický vláčik začne premávať už onedlho!
Foto: Rastislav Búgel

Od 1. mája do 30. septembra 2015 bude v Nitre opäť premávať turistický vláčik zo Svätoplukovho námestia každú celú hodinu a to od 10:00 h do 18:00 h, pričom posledná jazda bude o 17:00 h. „Cena za jazdu zostáva nezmenená a to 1 euro pre dospelú osobu a dieťa staršie ako 6-ročné. Dieťa do 6 rokov, ktorého bude sprevádzať dospelá platiaca osoba, sa odvezie zadarmo,“ informuje Ľudmila Synaková z Útvaru propagácie a cestovného ruchu v Nitre. Turistický vláčik premáva v Nitre každý pracovný a víkendový deň.

Jazda nitrianskym turistickým vláčikom je zaujímavým zážitkom. „Cestujúci uvidia historicky najvzácnejšie nitrianske pamiatky a vďaka audio sprievodcovi sa dozvedia aj rôzne zaujímavosti o Nitre, ktorá je najstarším slovenským mestom,“ informuje Synaková. Turistický vláčik „Nitriansky expres“ jazdí po Nitre od roku 2006.

Trasa turistického vláčiku: pešia zóna, Kostol reformovanej kresťanskej cirkvi, Evanjelický kostol Svätého Ducha, Mestský park na Sihoti, Nitrianska galéria (bývalý župný dom), Pribinovo námestie, Kaplnka sv. Michala Archanjela, Kostol Navštívenia Panny Márie a Synagóga

Čítajte tiež:

Nová turistická rozhľadňa už láka návštevníkov: TAKTO to vyzeralo na jej otvorení

Ďalšia turistická rozhľadňa neďaleko nášho mesta: Vidno z nej až po Štiavnické vrchy!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM