Správy

Obľuba zdieľaných bicyklov pod Zoborom rastie: Jeden z nich už padol za obeť

Podľa dopravcu sa Nitra, napriek poškodenému bicyklu, veľkým problémom vyhla. Počet prenájmov bicyklov presiahne v septembri hranicu 25 000.

Ilustračný obrázok k článku Obľuba zdieľaných bicyklov pod Zoborom rastie: Jeden z nich už padol za obeť
Zdroj: TASR

Zdieľané bicykle arriva bike sú súčasťou verejnej dopravy v Nitre 14 mesiacov a počet registrovaných užívateľov už prekročil 10-tisíc. Ako informovala hovorkyňa Arriva Nitra Petra Helecz, počet prenájmov bicyklov presiahne v septembri hranicu 25 000, pričom len v tomto roku boli zdieľané bicykle v Nitre prenajaté viac ako 18-tisíckrát.

Prestrešenie v parku

Obyvatelia Nitry prichádzajú, podľa slov hovorkyne Petry Helecz, aj s návrhmi na ďalšie zlepšovanie služby. „Často opakujúcou sa požiadavkou je zastrešenie stanovišťa zdieľaných bicyklov pri Mestskom parku. Tento návrh sme predniesli predstaviteľom mesta a predpokladáme, že ho budeme môcť spoločnými silami zrealizovať na jar budúceho roka,“ dodala Petra Helecz.

Jeden zničili

O tom, že Nitrania považujú arriva bike za súčasť svojho mesta, svedčí podľa hovorkyne spoločnosti Arriva, Petry Helecz aj fakt, že na zákaznícku linku a facebookovú stránku ARRIVA na Slovensku nahlásili obyvatelia bicykle odložené mimo stanovíšť. „Aj vďaka záujmu obyvateľov sa arriva bike vyhli väčším problémom, aké mali zdieľané bicykle napr. v Bratislave. Pred pár týždňami nám dokonca jeden Nitran poslal na našu fanpage fotodokumentáciu zničeného bicykla, za čo sme veľmi vďační, “ zdôraznila riaditeľka pre obchod a komunikáciu spoločností ARRIVA na Slovensku Petra Helecz.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM