Správy

Obete STREĽBY si uctili aj v Nitre: Sviečku im zapálil aj primátor

Pod Mariánskym stĺpom na námestí v Nitre pribudli dve fotografie obetí streľby v Bratislave. Na zastavenie šírenia nenávisti vyzval aj nitriansky primátor.

Ilustračný obrázok k článku Obete STREĽBY si uctili aj v Nitre: Sviečku im zapálil aj primátor
Zdroj: Marek Hattas - primátor Nitry

V Bratislave, ale aj vo viacerých mestách na Slovensku, si vo štvrtok večer uctili pamiatku dvoch obetí streľby na Zámockej ulici. Ich pamiatku si môžete uctiť aj v Nitre na Svätoplukovom námestí.

Sviečku k ich fotografiám položeným na Mariánskom stĺpe prišiel zapáliť aj nitriansky primátor Marek Hattas. Zármutok vyjadril aj na sociálnej sieti.

Prečítajte si tiež

„Keď v roku 2019 zavraždil 27-ročný muž primátora poľského mesta Gdaňsk, prvýkrát v živote som si uvedomil, aké silné dokážu byť slová nenávisti. Aj tomuto vrahovi vymyla mozog dezinformačná scéna,“ napísal primátor.

Domnieva sa, že pokiaľ sa ani po tejto vražde nevzdajú politici šírenia nenávisti a extrémistických názorov, bude to pre rozvoj našej krajiny katastrofou.

„Pevne verím, že v našej spoločnosti existuje dostatok normálnych a tolerantných ľudí. Nenechajme sa umlčať hlasnou menšinou. Česť pamiatke oboch mladých ľudí a úprimnú sústrasť ich rodinám a blízkym,“ dodal.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM