Monika Földešiová Rôzne

Obedná pauza

Po minulotýždňovej pauze vám opäť prinášame chvíľku oddychu. Prostredníctvom našej Obednej pauzy zabudnete na pomaly ubiehajúce hodiny v práci a "zabijete" nudu hádankami či vedomostnými kvízmi.

Dnešné úlohy pre vás pripravil jeden z našich čitateľov Milan, ktorí sa pravidelne zapája do piatkových kvízov na portáli Nitra24. Pripravil 3 rôznorodé úlohy, v každej si môžete precvičiť svoje znalosti v logike, slovnej zásobe i vedomostnom tes­te.

**1. Logické hádanky ** [color=#ff0000]­Uhádnite riešenie hádaniek a precvičte si trochu svoju logiku[/color]

  1. Nachádzaš sa v miestnosti s 3 vypínačmi. Vo vedľajšej miestnosti sú 3 žiarovky, každý vypínač patrí k nejakej žiarovke. Z jednej miestnosti do druhej nevidno. Ako zistíš, ktorý vypínač patrí ku ktorej žiarovke, ak do miestnosti so žiarovkami smieš vstúpiť iba raz?
  2. Šejk mal dvoch synov. Na smrteľnej posteli im povedal, že dedičstvo získa ten z nich, koho ťava dôjde do mesta ako druhá (z oboch tiav). A tak sa synovia vydali z domovskej oázy na cestu do mesta. Po troch dňoch pomalého poflakovania na ceste stretli starca (samozrejme mimoriadne múdreho). Keď mu povedali o svojom trápení, niečo im poradil. Hneď potom vyskočili obaja na ťavy a uháňali k mestu. Čo im poradil?

2. Slová [color=#ff0000]­Z poprehadzova­ných písmen vytvorte slovo.[/color]

MAKRÁLA TRENITEN RAPETAMRE ÚLETIARTAR HÍCKNEKPUVOT

3. Mesto a štát [color=#ff0000]­K mestu priraď štát, do ktorého patria[/color]

1.BELGICKO 2. FRANCÚZSKO 3. BULHARSKO 4. CHORVÁTSKO 5. TALIANSKO 6. SLOVINSKO 7. RUMUNSKO 8. PORTUGALSKO 9. RAKÚSKO 10. NEMECKO

  • mestá: Linz, Bukurešť, Rijeka, Mainz, Genk, Pescara, Le Havre, Varna, Braga, Maribor
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM