Rastislav Búgel Hokej

O krok bližšie k postupu: Hokejisti vyhrali aj v druhom zápase

Nitrianskym hokejistom sa vydaril aj druhý zápas v prvom kole play-off. Diváci sa gólov dočkali až pár minút pred koncom stretnutia.

Ilustračný obrázok k článku O krok bližšie k postupu: Hokejisti vyhrali aj v druhom zápase
Zdroj: TASR

V druhom štvrťfinálovom stretnutí sa do prvej vážnejšej situácie dostal domáci Stümpel v 3. minúte, no miesto strely volil prihrávku na Pupáka, ktorá nevyšla. V 7. minúte vytvorili závar pred domácou bránou Trenčania, no Lelkeš, Sojčík ani Mikula úspešní neboli. V polovici prvej tretiny sa dostal do šance Otčenáš, no trafil iba nitrianskeho brankára Laca. Krátko na to bol v dobrej pozícii obranca hostí Bednár, no namieril vedľa brány Nitry.

Bez gólu 40 minút

V úvode druhej časti zápasu poslal Lelkeš puk pred nitriansku bránu Mikulovi, no Laco jeho strelu zikvidoval. Vzápätí predviedol Stümpel, že má oči aj na zadnej časti prilby, poslal ideálnu prihrávku Tománkovi, no ten sa v brejku napokon k zakončeniu nedostal. V polovici stretnutia našiel Podstavek prihrávkou spoza brány Piataka, no ten trafil iba brankára hostí.

Rozuzlenie na konci zápasu

V tretej tretine už Nitrania museli, vytvorili si optický tlak, ktorý vyvrcholili v 56. minúte, keď Stümpel poslal do šance Tománka a najlepší strelec základnej časti súťaže prekonal Nagya. V 58. minúte zachytil medzi kruhmi rozohrávku hostí, no brankára Trenčína neprestrelil. V závere hrali hostia bez brankára, no tento ťah im nevyšiel, pretože im vzal puk Tománek a uzavrel skóre na 2:0.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Opticky bola hra vyrovnaná, hráčom sme zdôrazňovali, že takéto zápasy rozhodujú náhodné góly, a tak sa aj stalo.“

Róbert Kaláber, tréner Trenčína: „Znovu sme odohrali vyrovnaný zápas, no pred koncom sme urobili chybu a inkasovali. Je mi ľúto chlapcov, ktorí odviedli dobrú prácu, ale keď nedáme gól, nemôžeme vyhrať.“

Nitra - Trenčín 2:0
1
Galéria
Nitra - Trenčín 2:0
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM