Tlačové správy

O kreslo poslanca VÚC NSK sa uchádza Juraj Richter

Za náš spoločný kraj, to je posolstvo Juraja Richtera, ktorý sa rozhodol kandidovať vo voľbách do VÚC za poslanca NSK a je v jeho záujme zúročiť dlhoročné skúsenosti v oblasti podnikania, ale aj skúseností z verejných funkcií, ktoré zastával.

Ilustračný obrázok k článku O kreslo poslanca VÚC NSK sa uchádza Juraj Richter
13
Galéria

Richter v súčasnosti podniká v gastrobiznise a v minulosti pôsobil na Regionálnej správe a údržbe ciest. Práve pri výkone tejto funkcie sa začal stretávať s problémami, ktoré trápia občanov žijúcich v regióne.

Najväčší problém

Počas jeho pôsobenia sa opravili desiatky kilometrov ciest druhej a tretej triedy, avšak mnoho občanov požaduje aj zlepšenie infraštruktúry ciest, ktoré nespadajú do kompetencií NSK.

„V tomto vnímam najväčší problém. Na jednu stranu je pekné opraviť cestu, na druhú stranu kraj potrebuje zlepšiť svoju infraštruktúru tak, aby bol lákavý pre nových investorov a skvalitnenie regiónu a života ľudí v našom kraji.“

Richter poukazuje aj na iné segmenty, ako je napríklad starostlivosť o našich najbližších. „V momente, keď už rodina a príbuzní vyčerpajú všetky možnosti o starostlivosť, má prísť na rad kraj, v ktorom naši najbližší žili. Sú to napríklad sociálne služby, respektíve domovy, v ktorých je nedostačujúca kapacita. Modernizáciu tohto segmentu musíme okamžite riešiť,“ poukazuje Richter.

„V minulosti sme riešili nedostačujúce kapacity, ktoré sú tu aj dnes, avšak musíme poukazovať aj na komfort klientov v DSS,“ povedal Juraj Richter.

„Potrebujeme, aby sa v našich zariadeniach cítili ako doma, veď sú to naši rodičia a ľudia pracujúci v našom regióne.“

Energetická katastrofa

Richter poukazuje aj na slabú pomoc vlády Slovenskej republiky s dopadom na VÚC na Slovensku.

„NSK musí v spolupráci s vládou SR promptne riešiť otázku energetickej krízy. Znižovanie dopadov energetickej katastrofy, ktorá čaká našich občanov v regióne sa dá riešiť kompenzáciou a znižovaním energetických potrieb, ktoré súvisia s prevádzkovaním budov. Je pre mňa dôležité, aby sa občanom v našom spoločnom regióne žilo dôstojne,“ dodal Richter.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Objednávateľ kampane: Mgr. Juraj Richter, Buková 29, Nitrianske Hrnčiarovce 95101

Zdroj: Juraj Richter
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM