Lucia Berezna Rôzne

Nový koberec na ceste zatiaľ nebude

Okrem čiastočnej rekonštrukcie chodníkov sa nového koberca snáď dočká aj trojprúdová vozovka na Hviezdoslavovej ulici. Kedy to však bude, ukáže čas.

Koľaje vyjazdené od autobusov, výmoli, rozbitá cesta, jamy, ktoré je nutné obchádzať a nedajbože, že v nich stojí dažďová voda! Aj to bola donedávna realita jednej z najfrekvento­vanejších nitrianskych ciest, vedúcej na sídliská Klokočina a Diely. Ak sa však vodiči pri pohľade na cestárov v zápale práce domnievali, že cesta dostane nový koberec, tešili sa predčasne.

Po čiastočnej rekonštrukcii, ktorej sa doteraz dočkali chodníky, vedúce po oboch stranách Hviezdoslavovej ulice, dochádza v týchto dňoch aj k povrchovej úprave vozovky. A to dokonca v oboch smeroch! Podľa všetkého sa úpravy dočká cesta v celej svoje šírke i dĺžke, a teda v jednom smere od autobusovej zastávky Kavcova a v druhom od benzínovej stanice Shell, až po hornú križovatku ulíc Kmeťova, Edisonova a Hviezdoslavova. Pod pojmom úprava si však každý predstavuje niečo iné. V tomto prípade úprava znamená toľko, že po odfrézovaní na ceste zostane iba jej základová vrstva. Nového koberca sa však tak skoro nedočkáme, hoci klásť sa vraj bude. Kedy k tomu dôjde? Táto otázka zostáva zatiaľ nezodpovedaná.

cesta_Hviezdoslavova
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM