Tlačové správy

Nový fenomén na nitrianskych cintorínoch? Na náhrobný kameň si môžete nalepiť QR kód

Tím podnikavých ľudí z Nitry a okolia sa inšpiroval zahraničím a prichádza s novou aplikáciou. Vďaka nej si uchováte spomienky na svojho blízkeho aj v online svete.

Ilustračný obrázok k článku Nový fenomén na nitrianskych cintorínoch? Na náhrobný kameň si môžete nalepiť QR kód
Zdroj: PR

Moderné technológie sa už dostali aj na miesta posledného odpočinku. Čiernobiele políčka známe ako QR kódy (quick response code) už môžete vidieť aj na niektorých náhrobných kameňoch nitrianskych cintorínov. Podstatou je zachovať si čo najviac spomienok na svojich blízkych zosnulých, ktorí už nemôžu byť medzi nami.

Za celou iniciatívou stojí skupinka šikovných Nitranov, ktorí reprezentujú značku Martin Dome. Pri tom nejde o žiadnu novinku, tento moderný spôsob sa používa už aj vo vyspelejších európskych krajinách i v Amerike. Na Slovensku sú však QR kódy na pomníkoch ešte v plienkach. „Cieľom projektu Digitálny pomník je rozšíriť možnosti, ako si uchovať spomienky na našich zosnulých. Môžete si zachovať vytlačené spoločné fotografie, listy, predmety a mať spoločné zážitky… Vďaka Digitálnemu pomníku tieto možnosti rozšírite a odovzdáte ďalším generáciám. A to rovno na mieste posledného odpočinku,“ vysvetľuje Martin Dome, autor projektu.

Zdroj: YouTube.com

Ako to funguje?

  1. Zaregistrujete sa na stránke martindome.com
  2. Po potvrdení registrácie pridáte informácie o zosnulom. Pridávať okrem textu môžete aj fotky a videá
  3. Po nahraní informácií a súborov sa vám vygeneruje jedinečný QR kód vo formáte .jpeg
  4. Vygenerovaný QR kód si stiahnete, vytlačíte a nalepíte na náhrobný kameň
  5. Stiahnete si aplikáciu do svojho mobilného zariadenia, dostupnú pre „Android“:(https://play.google.com/…apps/details?… a iOS.

Teraz ju môžete použiť vždy pri návšteve posledného miesta odpočinku vášho blízkeho zosnulého. Navyše, projekt môže mať tiež edukatívny charakter a slúžiť ako pomôcka učiteľom pri predstavovaní významných osobností minulosti.

(PR správa) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy.

Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM