Rastislav Búgel Kultúra

Nový album a moderná stránka: Nitrianska kapela U.K.N.D sa vracia!

Nitrianska kapela U.K.N.D , ktorá sa preslávila skladbami ako Modriny alebo Macík sa po niekoľkých rokoch opäť dostáva do povedomia verejnosti. Predstavila nový album.

Ilustračný obrázok k článku Nový album a moderná stránka: Nitrianska kapela U.K.N.D sa vracia!
Zdroj: Dnes24.sk

Už štvrtý album predstavila nitrianska formácia U.K.N.D . Tá sa po niekoľkých rokoch opäť dostáva do povedomia verejnosti. Album s názvom „Otvorme si hlavy“ mal síce dátum vydania stanovený na záver júna, no ten svetlo sveta uzrel až teraz. Už v priebehu júna pustila nitrianska formácia do sveta prvú ochutnávku z novej tvorby.

Zrkadlo doby

Prívlastok nová je v tomto smere na mieste. Na skladbách zo štvrtého albumu je viditeľný progres. „Sú určitým zrkadlom doby, v ktorej sa nachádzame, majú tendenciu poukazovať na konzumný spôsob života. V textoch prezentujeme základné hodnoty, ukazujeme na manipuláciu, ale hlavne odovzdávame určitý odkaz, v niektorých momentoch až výsmech tejto dobe,“ hovorí o aktuálnom albume spevák Štefan Višňovský.

Nová zostava

Zmeny sa dotkli aj zloženia kapely. Z pôvodnej zostavy U.K.N.D, ktorá valcovala rádiový éter hitmi ako Macík, Modriny či Keď pôjdem do neba, sú dnes v kapele iba spevák Štefan Višňovský a gitarista Dalibor Daňko. Štvoricu dopĺňa basgitarista Marcel Németh a bubeník Štefan Horváth. „Z nových členov mám veľkú radosť, hrá a tvorí sa nám spolu výborne, radi sa stretávame nielen pri hudobných nástrojoch. Vidím v nich veľký ľudský a, samozrejme, aj hudobný prínos pre kapelu. Najlepšie nás však všetkých ohodnotia samotní ľudia pri počúvaní albumu alebo na koncertoch,“ povedal gitarista Dalibor Daňko.

Novinky

Nový album, ktorý nesie dvanásť skladieb skupina predstavila na sociálnej sieti. Album s názvom „Otvorme si hlavy“ oficiálne vychádza v sobotu 21. septembra. Spolu s novým CD sa kapela na sociálnych sieťach pochválila aj novou webovou stránkou.

Foto: U.K.N.D

U.K.N.D
1
Galéria
Otvorme si hlavy
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM