Správy

Novinka pre turistov: Termálne kúpaliská v Nitrianskom kraji spája aplikácia Quappka

V Nitrianskom kraji pribudla nová aplikácia pre turistov. Mapuje ponuku jednotlivých termálnych kúpalísk a aquaparkov v kraji.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre turistov: Termálne kúpaliská v Nitrianskom kraji spája aplikácia Quappka
Zdroj: Vadaš Thermal Resort Štúrovo

Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Nitriansky kraj v týchto dňoch uvádza do života novú aplikáciu Quappka, ktorú vytvorila pre turistov a návštevníkov regiónu. Novinka je súčasťou rozsiahlejšej kampane s názvom Krížom krážom termálnym rajom.

Ako uviedol predseda nitrianskej KOCR Daniel Balko, aplikácia je vlastne aquapasom, ktorý návštevníkov Nitrianskeho kraja prevedie ponukou jednotlivých termálnych kúpalísk a aquaparkov v kraji. „V našom regióne je táto ponuka mimoriadne bohatá. Každé termálne kúpalisko má iné zloženie vody, každé je niečím jedinečné. Preto sme hľadali moderný spôsob, ako ich ponuku dostať na jedno miesto a posunúť ju turistom. Teší nás, že aj keď sme ešte aplikácii nerobili žiadnu rozsiahlu kampaň, k dnešnému dňu evidujeme už 750 jej stiahnutí,“ skonštatoval Balko.

Prečítajte si tiež

Čo ponúkne?

Aplikácia je pre užívateľov bezplatná, jej vývoj financovala KOCR. Stačí si ju stiahnuť do mobilného telefónu a turisti budú mať k dispozícii informácie o termálnych kúpaliskách a aquaparkoch v Nitrianskom kraji, zároveň budú môcť využiť aj rôzne komerčné zľavy.

„V aktuálnej zimnej Quappke je zapojených päť celoročne otvorených termálnych kúpalísk. Samozrejme, do letnej sezóny počítame s navýšením ich počtu, pretože v lete máme v kraji otvorených až 11 termálnych kúpalísk a aquaparkov. Veríme, že sa nám ich do letnej Quappky podarí dostať čo najviac,“ povedala Petra Barcajová z nitrianskej KOCR.

Jediná na Slovensku

Ako doplnila výkonná riaditeľka KOCR Zuzana Palenčíková, takýto typ produktu je zatiaľ jediný svojho druhu na Slovensku. „Veríme, že sa medzi návštevníkmi, ale i domácimi ujme,“ dodala.

Podľa Balka chce KOCR Nitrianskeho kraja nielen pomocou aplikácie Quappka, ale i celou kampaňou Termálny raj motivovať návštevníkov, aby strávili dovolenku práve v Nitrianskom kraji. „Naším cieľom je, aby počas svojho pobytu navštívili viaceré termálne kúpaliská a popri tom otestovali zdravotné účinky mimoriadne pestrej ponuky termálnych vôd, ktoré v kraji nájdu,“ dodal Balko.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM