Správy

Nové pravidlá pre návštevy v nitrianskej nemocnici: Respirátor je povinný

Nitrianska nemocnica zatiaľ návštevy nezakázala. Pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu však sprísnila opatrenia.

Ilustračný obrázok k článku Nové pravidlá pre návštevy v nitrianskej nemocnici: Respirátor je povinný
Zdroj: TASR/AP

Fakultná nemocnica (FN) v Nitre sprísnila od pondelka 13. septembra pravidlá pre návštevy. Dôvodom je zhoršujúca sa epidemiologická situácia. Informuje o tom nemocnica na svojej stránke.

Čas návštevy

„V súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou budú návštevy vo Fakultnej nemocnici Nitra od 13.09.2021 pre­biehať za dodržania aktuálnych epidemiologických opatrení (okres Nitra v rámci regionálnych charakteristík podľa COVID automatu),“ uvádza nemocnica.

Každý návštevník sa bude musieť evidovať na príslušnom oddelení v nemocnici. Vyžadovať budú vaše meno, telefónne číslo a meno pacienta, ktorého idete navštíviť.

„Obmedzený je celkový počet osôb v miestnosti (1 osoba/15 minút) po súhlase vedúcich pracovníkov po dohovore s ošetrujúcim lekárom s prihliadnutím na stav pacienta, dĺžku hospitalizácie a pod. podľa aktuálnej epidemiologickej situácie na danej klinike/oddelení,“ upozorňuje nemocnica.

Prečítajte si tiež

Povinný respirátor

Povinný je aj respirátor minimálne FFP2 bez výdychového ventilu. Samozrejmosťou je hygiena rúk a dodržiavanie odstupu.

Na návštevu si tiež pripravte potvrdenie o očkovaní alebo potvrdenie o negatívnom výsledku testu alebo potvrdenie o prekonaní covidu.

„Uvedené potvrdenie je možné nahradiť digitálnym COVID preukazom EÚ, ak je vydaný; v opačnom prípade je potrebné tieto skutočnosti preukazovať dokladom, z ktorého je určiteľná identita preukazujúcej sa osoby,“ píše sa na stránke nemocnice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM