Rastislav Búgel Hokej

Nové hokejové vedenie rieši brankársku otázku

Brankárska otázka v extraligovom HK by mala byť vyriešená. Klub o tom informoval na svojej oficiálnej webovej stránke. Nové vedenie klubu tak usilovne pracuje na vytvorení novej zostavy.

O post nitrianskej jednotky sa zrejme pobije dvojica Žigárdy – Šimboch. Juraja Šimbocha by mali nitrania dobre poznať. Jedná sa o odchovanca domáceho hokejového klubu. Nový hlavný tréner Antonín Stavjaňa pozná lepšie druhého gólmana. Štefan Žigárdy (27) je dlhodobou oporou českého druholigového klubu Olomouca. Nejedná sa však o žiadne „béčko“. Je odchovancom Ytongu Brno, no väčšinu svojej doterajšej kariéry strávil práve na ľade druholigového Olomouca.

„So Štefanom sme už dohodnutí, zapojil sa s naším tímom do prípravy podobne ako aj náš odchovanec Šimboch. S oboma brankármi počítame pre budúcu sezónu. Príchod Žigárdyho sme konzultovali aj s trénerom Antonínom Stavjaňom, ktorý tohto gólmana poznal a s jeho príchodom súhlasil,“ povedal staro-nový riaditeľ klubu Ján Plandora. Možná brankárska jednotka odchytala výbornú sezónu v drese Olomouca. Súperom čelil spolu v 31 zápasoch. Za jeho chrbát prešla každá 2,51 strela a v základnej časti si upevnil štatistiky na 92,1 %. Okrem pôsobenia v druhej lige, pôsobil Žigárdy aj v extralige. Tu odchytal 10 zápasov za extraligový Vsetín.

Všetko nasvedčuje tomu, že v Nitra Aréne sa pracuje s veľkým nasadením. Po uplynulej sezóne je avizované 6. miesto mierne odvážnym tvrdením, no prípravy sa ľade sa ešte ani nezačali a diváci tak napäto čakajú na to, čo sa počas suchej prípravy ešte udeje.

O novej trénerskej dvojici sa môžete [link=http://www­.nitra24.sk/clan­ky?extend.134655_Ho­kej-v-Nitre-neumiera!]dočítať TU![/link] ;)

Foto: Ilustračné/Ondrej Bobek

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM