Lucia Lauková Správy

Nová športová hala na Čermáni je otvorená: Výstavba stála vyše 900-tisíc eur, FOTO

Na mieste telocvične, ktorá vyhorela ešte v decembri 2016, vyrástla nová športová hala. Mesto ju postavilo za vyše 909-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Nová športová hala na Čermáni je otvorená: Výstavba stála vyše 900-tisíc eur, FOTO
6
Galéria
Foto: Roman Oravec

Mesto v utorok 15. októbra otvorilo novú telocvičňu na Čermáni. Stojí na mieste vtedajšej nevyužívanej telocvične, ktorú zachvátil požiar v roku 2016. Polícia vtedy vyčíslila škody na 140-tisíc eur.

Výstavba novej haly

S výstavbou novej športovej haly začalo mesto v marci 2018. Ako pripomenul hovorca mesta Tomáš Holúbek, práce sa prerušili v septembri pre námietky vlastníka susednej nehnuteľnosti.

„Práce na výstavbe opäť pokračovali v marci tohto roku, po vydaní dodatočného stavebného povolenia a skončili v apríli. Stavba bola skolaudovaná pred mesiacom,“ dodal Tomáš Holúbek, hovorca mesta.

Nová telocvičňa je podľa radnice prioritne určená žiakom Základnej školy na Cabajskej ulici, zašportovať si tu však bude môcť aj verejnosť a členovia športových klubov. Dá sa v nej hrať futsal, volejbal, basketbal, florbal aj ďalšie kolektívne športy.

Halu postavila firma Hupro Trade SE zo Žiliny. Mesto za ňu zaplatilo 909 521,15 eur vrátane DPH.

Ďalšie športoviská

„Po pätnástich rokoch túlania sa po rôznych halách a telocvičniach máme konečne miesto, ktoré je dôstojné, krásne, priestranné a som presvedčená o tom, že sem budú naše deti chodiť rady,“ uviedla riaditeľka ZŠ Cabajská Dana Rapavá.

Nitrianska radnica chce investovať aj do ďalších ihrísk a telocviční v meste. „Vieme, že súčasné športoviská majú investičný dlh okolo dva milióny eur. Vieme, že záujem verejnosti o športovanie v tejto hale bol obrovský, jej využitie mimo školského vyučovania sa na celý rok rozdelilo za pár hodín. Som presvedčený, že mesto by ešte zvládlo vybudovať nové športoviská, prípadne investovať do modernizácie existujúcich,“ dodal nitriansky viceprimátor Daniel Balko.

Fotografie novej telocvične nájdete v priloženej galérii!

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Telocvičňa na Čermáni je otvorená: Výstavba stála vyše 909-tisíc eur, FOTO
6
Galéria
Foto: Roman Oravec
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM