Správy

Nová kuchyňa aj jazyková učebňa: Mesto pripravuje modernizáciu ZŠ Topoľová

Mesto pripravuje modernizáciu ZŠ Topoľová za viac ako 700-tisíc eur. V škole chcú vybudovať aj novú učebňu pre žiakov so zdravotným znevýhodneným.

Ilustračný obrázok k článku Nová kuchyňa aj jazyková učebňa: Mesto pripravuje modernizáciu ZŠ Topoľová
Zdroj: Mesto Nitra

Nitrianska radnica pripravuje modernizáciu Základnej školy (ZŠ) Topoľová. Ako informoval mestský úrad, celkové náklady presiahnu sumu 702-tisíc eur.

Mesto chce získať peniaze na investíciu z Programu Slovensko, z vlastného rozpočtu bude modernizáciu spolufinancovať sumou 56-tisíc eur.

Prečítajte si tiež

Čo plánujú zrekonštruovať?

Projekt počíta s rekonštrukciou školskej kuchyne, s vybudovaním bezbariérového vstupu, osadením vonkajších žalúzií na zníženie teploty v triedach i s rekonštrukciou vonkajšieho asfaltového ihriska. V rámci modernizácie ma na ZŠ Topoľová vzniknúť aj nová jazyková učebňa.

Mesto chce v škole vybudovať aj novú učebňu pre žiakov so zdravotným znevýhodneným. „V minulom školskom roku mala škola z celkového počtu žiakov 12 percent detí so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Vzhľadom na vyšší počet žiakov, ktorí vyžadujú individuálny prístup, potrebuje priestory pre školský podporný tím, ktorý s nimi pracuje. Pre zefektívnenie a zatraktívnenie výučby je nutné učebne zmodernizovať a vybaviť kvalitnými modernými pomôckami pre žiakov,“ uviedla radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM