Správy

Notoricky známe hity nitrianskych kapiel: Ako dobre ich poznáte?

Máte radi nitrianske kapely a ich hudbu? Tento kvíz je ako ušitý pre vás! Otestujte sa, ako dobre poznáte hity, ktoré vznikli pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Notoricky známe hity nitrianskych kapiel: Ako dobre ich poznáte?
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Nitrianska hudobná scéna je bohatá. Piesne viacerých domácich kapiel sa ozývajú denne z rádií, ale svojich skalných fanúšikov majú aj menej známe skupiny.

O notoricky známe hity sa postarali viaceré zoskupenia. Hneď niekoľko ich majú na konte napríklad skupiny Horkýže Slíže, Desmod či Gladiator. Na scéne fungujú už vyše 20 rokov a fanúšikom sa stále pripomínajú prostredníctvom sociálnych sietí, rádií alebo koncertov.

Najstaršou z menovaných je kapela Gladiator, ktorá je na scéne od roku 1989. Spolu s bubeníkom Georgiom Babulicom ju založili bratia Miko, Maroš a Dušan Hladký.

Zaujímavosťou je, že sa kapela na začiatku prikláňala k metalu a prvé albumy boli naspievané v angličtine. Svoj debutový album vydala kapela v roku 1992.

Vedeli ste, že videoklip s piesňou Profitable Losses od Gladiatoru vysielala hudobná stanica MTV? Bol to prvý klip kapely zo Slovenska. Videoklip so skladbou My World vysielala stanica MTV aj nemecká Viva.

Prvý slíž

V roku, keď Gladiator vydal svoj prvý debutový album, začala písať históriu ďalšia legenda nitrianskej hudobnej scény – Horkýže Slíže. Kapelu založil v novembri 1992 spevák a basgitarista Peter Hrivňák alias Kuko s gitaristom Máriom Sabom a s bubeníkom Martinom Košovanom.

Vedeli ste, že prvý neoficiálny album kapely sa volal Prvý slíž? Je z roku 1994 a vyšiel v náklade 600 kaziet.

Dnes má kapela za sebou množstvo úspešných koncertov, ocenení, 12 vydaných albumov a nespočetné množstvo fanúšikov.

Ako správni fanúšikovia máte určite texty vašich obľúbených kapiel dávno v malíčku. Otestovať sa môžete v našom kvíze.

Kliknite SEM: Ako dobre poznáte hity nitrianskych kapiel?

V kvíze sa vám postupne zobrazí 11 otázok. Ku každej máte na výber z troch možností, správna je, samozrejme, vždy len jedna. Avšak pozor, na odpoveď na každú otázku máte len 15 sekúnd.

Ak nestihnete odpovedať v limite, otázka bude hodnotená ako nezodpovedaná. Kvíz bude okamžite vyhodnotený a vy zistíte, na koľko otázok ste odpovedali správne.

Testujte a bavte sa

Kvíz môžete kedykoľvek opakovať a vylepšovať si svoje skóre. Výsledok kvízu môžete jednoducho, jediným kliknutím, zdieľať na Facebooku a pochváliť sa ním i vaším priateľom.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM