Hokej

Nominácia do olympijského tímu: Šancu dostanú aj dvaja hráči HK Nitra

Šancu v olympijskom výbere dostanú aj dve mená z nitrianskeho hokejového klubu. Medzi nimi aj ruský rodák Daniil Fominych.

Ilustračný obrázok k článku Nominácia do olympijského tímu: Šancu dostanú aj dvaja hráči HK Nitra
Zdroj: TASR

V nominácii Olympijského tímu SR na prípravný zápas proti slovenskej hokejovej reprezentácii do 20 rokov (v piatok 13. decembra v Žiline) figuruje jediný legionár – útočník Třinca Patrik Hrehorčák. Šancu v olympijskom výbere dostane aj ruský rodák Daniil Fominych z HK Nitra, ktorý sa vzdal ruského občianstva a momentálne si vybavuje slovenský pas.

Počas decembrového asociačného termínu sa okrem reprezentačného A-tímu, ktorý čaká účinkovanie na Švajčiarskom pohári, predstaví v zápasovom dianí aj slovenský Olympijský tím. Pod vedením hlavného trénera Petra Oremusa a asistenta Andreja Kmeča nastúpi v Žiline na prípravný duel proti reprezentácii SR do 20 rokov. Oremus s Kmečom a generálnym manažérom Žigmundom Pálffym nominovali na dvojdňový výcvikový tábor najmä mladých hráčov z domácej Tipsport Ligy. Jediným legionárom je 20-ročný Hrehorčák, ktorý sa presadil v nabitom kádri „oceliarov“. V 26 tohtosezónnych dueloch v drese Třinca strelil päť gólov a pridal deväť asistencií.

Potenciálny reprezentant

Vo výbere figuruje aj 21-ročný ruský rodák Daniil Fominych, pôsobiaci v HK Nitra. „Fominych sa vzdal ruského občianstva a momentálne je v procese vybavovania slovenského. Potrvá to ešte nejaký čas, ale ide o nášho potenciálneho reprezentanta, ktorého si chceme otestovať na reprezentačnej úrovni,“ uviedol pre web hockeyslovakia.sk prezident SZĽH a generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan.

Olympijský tím sa stretne na zraze v Žiline vo štvrtok 12. decembra. Jeho úlohou je otestovať juniorskú reprezentáciu v záverečnej fáze prípravy na MS v Česku.

„Naša reprezentácia do 20 rokov mala v príprave absolvovať dva prípravné zápasy, ale keďže trénerský štáb požadoval vyšší počet, rozhodli sme sa vytvoriť olympijský tím do 23 rokov. Verím, že chlapci otestujú našu dvadsiatku a odohrajú proti nej v Žiline dobrý zápas. Dúfam, že aj tento duel dopomôže trénerom k výberu mužstva na šampionát v Česku,“ povedal Šatan na margo vytvorenia olympijského tímu.

Možnosť konfrontovať sa so staršími hráčmi, ktorí pravidelne nastupujú v extraligových kluboch, privítal aj tréner „dvadsiatky“ Róbert Petrovický: „Sme veľmi radi, že sa môžeme stretnúť s olympijským tímom. Nebyť tejto možnosti, mali by sme v príprave dlhý čas bez zápasovej záťaže. Takto majú chlapci možnosť ukázať sa a zaslúžiť si účasť v nasledujúcich týždňoch prípravy na majstrovstvá sveta.“

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Nominácia Olympijského tímu SR na výcvikový tábor v Žiline a prípravný zápas proti SR 20 (12. a 13. decembra 2019, zdroj: hockeyslovaki­a.sk)

Brankári: Matej Gajan (Bratislava Capitals/HC'05 B. Bystrica), Stanislav Škorvánek (HC Košice)

Obrancovia: Jakub Cibák (HC Košice/HK Spišská Nová Ves), Samuel Hain, Andrej Hatala (obaja HC Nové Zámky), Patrik Maier (HKM Zvolen), Félix Petrinec (Bratislava Capitals/HC'05 B. Bystrica), Erik Rajnoha (HK Dukla Trenčín), Michal Roman (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Adrián Sloboda (HK Nitra)

Útočníci: Radovan Bondra, Šimon Petráš, Roman Žitný (všetci HC Slovan Bratislava), Miloš Fafrák, Alex Tamáši (obaja HC'05 Banská Bystrica), Daniil Fominych (HK Nitra), Marek Hecl, Boris Sádecký (obaja HK Dukla Trenčín), Patrik Hrehorčák (HC Oceláři Třinec, ČR), Miloš Kelemen (HKM Zvolen), Juraj Milý (HC Košice), Jakub Sukeľ (MHk 32 Liptovský Mikuláš)

Realizačný tím: generálny manažér – Žigmund Pálffy, manažér – Martin Groma, hlavný tréner – Peter Oremus, asistent trénera – Andrej Kmeč, masér- František Olah

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM