Rastislav Búgel Kultúra

Noc múzeí a galérii v Nitre: TOTO všetko na nás čaká

Obyvatelia mesta pod Zoborom majú dôvod na radosť. Pri príležitosti medzinárodného dňa múzeí a galérií sa aj v Nitre uskutoční podujatie Noc múzeí a galérií.

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí a galérii v Nitre: TOTO všetko na nás čaká
Zdroj: Dnes24.sk

„Počas tohto jedinečného večera, ktorýsa bude konať dňa 16. mája zažijete v múzeách a galériách netradičný program a môžete sa zapojiť do súťaže o atraktívne ceny,“ informuje Dana Póčiková z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu. Účastníci musia zozbierať najmenej štyri pečiatky z jednotlivých múzeí a galérií na zlosovaciu kartičku, ktorú získajú na ktoromkoľvek stanovišti.

Hospodársky dvor so zvieratami

V Slovenskom poľnohospodárskom múzeu si môžu najmenší návštevníci skúsiť jazdu na detskom elektrickom vláčiku, vidieť hospodársky dvor so zvieratkami alebo si opiecť dobroty na ohnisku. „Aktuálne výstavy si budete môcť pozrieť v Nitrianskej galérii kde sa zároveň budete môcť zapojiť do súťaže o pekné ceny alebo do výtvarnej tvorivej dielne,“ informuje Póčiková.

Interaktívny program

V synagóge je okrem stálej expozície „Osudy slovenských Židov“ pripravená prednáška „Svedectvo tých, ktorí prežili – vplyv holokaustu na životy obyčajných ľudí“. Diecézne múzeum ponúkne svojim návštevníkom okrem sprevádzania aj koncert kapely Páni času alebo premietanie filmu v Gotickej priekope. Ponitrianske múzeum si pre svojich návštevníkov prichystalo ukážky zo svojej činnosti a interaktívny program „Spoznávaj naše zvieratá“ spojený s prehliadkou výstavy „Život v lesných a vodných biotopoch“.

„Súčasťou programu bude aj vystúpenie združenia MUSICANTICA SLOVACA. V aule Misijného domu na Kalvárii sa bude premietať film o Misijnom múzeu a nasledovať bude individuálna prehliadka múzea,“ informuje Dana Póčiková z Nitrianskej organizácie cestovného ruchu.

Foto: ilustračné

Noc múzeí a galérii 2015
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM