Aktualizované Správy

Spadnuté stromy a polámané konáre: Radnica zatvorila park aj cintorín, FOTO

Víchrica Petra dorazila na Slovensko. Meteorológovia vydali výstrahy pre všetky okresy. Vietor úradoval aj v meste pod Zoborom.

Ilustračný obrázok k článku Spadnuté stromy a polámané konáre: Radnica zatvorila park aj cintorín, FOTO
27
Galéria

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje okres Nitra pred silným vetriskom. Meteorológovia dokonca vydali výstrahu najvyššieho stupňa.

Tá bola v platnosti 4. februára od 11.30 do 14.00 hodiny. „V okrese Nitra sa očakáva výskyt mimoriadne silného vetra, ktorý ojedinele dosiahne priemernú rýchlosť 20 až 22 m/s (70 až 80 km/h) a krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 29 – 33 m/s (105 – 120 km/h),“ varoval SHMÚ.

Do 18.00 potom platí výstraha druhého stupňa.

Výstraha však bola vydaná aj na 5. februára. V tento deň platí od 10.00 hodiny do 18.00 hodiny a vietor dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 23 – 26 m/s (85 – 95 km/h).

„Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ dodávajú meteorológovia.

Na situáciu už reagovalo aj vedenie mesta. „Vzhľadom na vývoj počasia sme prijali viaceré opatrenia. Až do odvolania zatvárame mestský park na Sihoti. Rovnaké opatrenie platí aj pre mestský cintorín,“ informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

V utorok 4. februára po 14.00 hodine sme v parku videli niekoľko spadnutých stromov. Chodníky boli obsypané stovkami dolámaných konárov.

Mesto vyzvalo obyvateľov, aby si dávali pozor a po vonku sa pohybovali so zvýšenou opatrnosťou.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Foto: ilustračné

Spadnuté stromy v nitrianskom parku
27
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM