Hokej

Nitru opäť podržal brankár Kašík: Mila tešila hlavne hra v záverečnej tretine

Poprad síce Nitru v prvom zápase prestrieľal, no z víťazstva sa tešili Corgoni. Domáci nedokázali využiť ani dlhú presilovú hru o dvoch hráčov.

Ilustračný obrázok k článku Nitru opäť podržal brankár Kašík: Mila tešila hlavne hra v záverečnej tretine
Zdroj: Rastislav Búgel

Hokejisti Nitry vstúpili úspešne do kvalifikácie o postup do štvrťfinále play off extraligy. V prvom stretnutí série uspeli na ľade Popradu 2:1, keď tri minúty pred koncom tretej tretiny rozhodol útočník Jake Elmer. „Corgoni“ sa tak dostali do vedenia 1:0 na zápasy.

Víťazstvo si zaslúžili

Nitrania vstupovali do série z pozície najnižšie postaveného mužstva, no už na začiatku ukázali, že sa len tak ľahko nevzdajú. „Kamzíci“ ich síce prestrieľali 39:26, ale v bránke hostí podal spoľahlivý výkon český brankár Libor Kašík.

„Zápas bol už úvodu celý rozhádzaný, keď bolo veľa presiloviek a oslaboviek. Niektorí hráči boli studení, zatavení už po prvej tretine. Museli sme to dať potom dokopy. Našťastie sa to ustálilo. My sme prišli hrať z dobrej obrany a dostať sa do brejkov. V tretej tretine sa nám to podarilo a využili sme šancu, no mali sem tam ešte aj dve, tri čistejšie šance. Boli sme lepší v záverečnej časti a to víťazstvo sme si zaslúžili,“ povedal asistent trénera hostí Dušan Milo.

Prečítajte si tiež

Všetko je otvorené

Domáci zlyhali hlavne v presilových hrách. Na začiatku mali pätminútovú výhodu po faule Františka Gajdoša. O 32 sekúnd bol vylúčený aj kapitán hostí Branislav Mezei, no domáci to nevedeli využiť. Presadili sa až v druhej tretine po teči Samuela Mlynaroviča.

„Takto som si nepredstavoval zápas. V prvom rade som čakal, že využijeme veľkú šancu, ktorou bola dvojminútová presilovka 5 na 3. Mali sme dostať súpera k takej hre, aby to potom otvoril. Pravdou je, že to pre nás skončilo bezvýsledne. Súper sa dokonca dostal do vedenia a museli sme ich naháňať. Popritom sme stratili dvoch hráčov v útoku. Pol zápasu sme hrali na tri útoky, čo je citeľná strata v takom stretnutí. Kondičná schopnosť nie je nevyčerpateľná a potom prišli aj oslabovky,“ uviedol kouč „kamzíkov“ Peter Mikula.

Popradčania síce prehrávajú 0:1 na zápasy, no vo štvrtok hrajú opäť doma a majú šancu vyrovnať. „Trpíme na premieňanie šancí. Síce sme ich prestrieľali, no to je málo platné. Treba zablahoželať súperovi. Všetko je ešte otvorené. Potrebujeme si ešte viac vstúpiť do hlavy, byť agresívnejší a otočiť sériu na svoju stranu,“ skonštatoval domáci kouč.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM