Rastislav Búgel Hokej

Nitru navštívili ľudia z hokejovej Ligy majstrov: Štadión HK Nitra podmienkam vyhovuje!

Hokejový klub spod Zobora sa prepracoval až do Ligy majstrov. Nitrianski hokejisti si miestenku zabezpečili druhým miestom v základnej časti extraligy.

Ilustračný obrázok k článku Nitru navštívili ľudia z hokejovej Ligy majstrov: Štadión HK Nitra podmienkam vyhovuje!
Foto: Rastislav Búgel

Množstvo priaznivcov nitrianskeho hokeja sa obávalo, ako dopadne náš zimný štadión. Obavy pomohlo rozohnať aj vyjadrenie riaditeľa HK Nitra Miroslava Kováčika. „Mali sme tu dve rôzne komisie. Dvoch ľudí zo Švajčiarska a takisto zástupcov maďarskej televízie SPORT 1, ktorá získala práva na vysielanie CHL. Švajčiarov zaujímali len organizačné veci týkajúce sa press centra a priestoru na rozhovory s hráčmi. Technický stav štadióna nejako neriešili,“ povedal nový riaditeľ klubu pre stránku HK Nitra. Ako informoval klubový web, aréna kontrolou prešla a je spôsobilá na zápasy hokejovej Ligy majstrov.

Hokejový klub spod Zobora už prešiel do tréningovej fázy. Na umelej tráve areálu FC Nitra sa hráči poriadne zapotili. O tom, že nitrianskym hokejistom začala príprava na suchu sme vás informovali v článku – FOTO: HK Nitra začal prípravu na suchu, hokejisti už makajú .

Na prvom tréningu sa zúčastnili brankári Adam Trenčan a Frederik Foltán, obrancovia Dušan Milo, Peter Ordzovenský, Filip Kuzma, Michal Guoth, Jakub Garay, pričom Peter Kӧnig sa pripojí v utorok, útočníci Filip Bajtek, Juraj Štefanka, Miroslav Pupák, Edmund Piačka, Lukáš Tábi, Matej Bene, Samuel Buček. Marek Slovák sa pripojí v utorok, Lukáš Novák sa ospravedlnil a Jozef Stümpel má individuálnu prípravu. „Ostatní hráči sú v štádiu riešenia, v dohľadnej dobe sa k tímu pripoja ďalšie mená, ktoré budeme zverejňovať postupne,“ informuje HK Nitra na svojej webovej stránke.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM