Rastislav Búgel Kultúra

Nitru čaká jubilejný 15. ročník divadelného festivalu: Ponesie sa v znamení partnerstiev

Pod záštitou predsedu Nitrianskeho samosprávneho kraja Milana Belicu sa uskutoční už 15. ročník významného divadelného festivalu.

Ilustračný obrázok k článku Nitru čaká jubilejný 15. ročník divadelného festivalu: Ponesie sa v znamení partnerstiev
Foto: Rastislav Búgel / Zdroj: Dnes24.sk

Medzinárodný festival Stretnutie, Setkání, Spotkanie, Találkozás pôvodne vznikol z potreby vytvorenia aktívnej komunikačnej platformy, ktorá by vytvorila podmienky na vytváranie a prehlbovanie umelecko-ľudských priateľstiev, väzieb a dlhodobých partnerstiev na poli divadelného umenia pre detského a mladého diváka. Aj 15. ročník si preto zachová svoju dlhoročnú koncepciu. Jednotlivé predstavenia prehliadky budú aj tento rok rozdelené do troch kategórií : Nádeje, Možnosti a Istoty. Sekcia Nádeje bude platformou pre poslucháčov katedier bábkarskej tvorby vysokých umeleckých škôl a akadémií už tradične zo Slovenska, Čiech a Poľska. Možnosti budú priestorom pre prezentáciu alternatívnych predstavení a netradičných zoskupení z už menovaných krajín a Istoty predstavia najlepšie produkcie už tzv. etablovaných „kamenných“ divadiel krajín V4.

Zameraný na partnerstvá

Jubilejný ročník je tematicky zameraný na spriatelené divadlá, divadelné skupiny a vysoké umelecké školy z krajín V4 a mal by byť živým dôkazom dlhodobých partnerstiev v umeleckej i ľudskej oblasti. Aj vďaka tomuto zameraniu sa divákom predstaví množstvo divadelných súborov. Sprievodnými podujatiami budú : Zelený kabaret SDKSvN, večer piesní a šansónov z inscenácií SDKSvN, koncert protagonistov Studia Kompánia, diskusie „Stretnutia o 5 minút 12 a výstava obrazov Františka Liptáka.

Pozrite si fotografie z otvorenia 14. ročníka festivalu!

V4
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM