Správy

Nitriansky turistický vláčik štartuje sezónu: V uliciach bude už 1. MÁJA

V Nitre bude od 1. mája premávať obľúbený turistický vláčik. Pozrite si cenník aj trasu, ktorú museli tento rok mierne upraviť.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky turistický vláčik štartuje sezónu: V uliciach bude už 1. MÁJA
4
Galéria
Zdroj: Roman Oravec

Turistický vláčik sa tento rok vráti do nitrianskych ulíc už v pondelok 1. mája. Sezóna potrvá do 31. augusta.

Trasu začína na Svätoplukovom námestí a a smeruje popri Mestskom parku Sihoť na Nitriansky hrad (Pribinovo námestie), odkiaľ sa vráti späť na Svätoplukovo námestie.

Nezachádza do parku

„V sezóne 2023 vláčik nezachádza do parku kvôli revitalizácii, zastávka na nástup a výstup je na Jesenského ulici. Z Jesenského ulice sa presunie na hrad (po Pribinovo námestie), odkiaľ pokračuje cez Župné námestie späť na Svätoplukovo námestie,“ priblížil dopravca na stránke vlaciknitra.sk.

Turistický vláčik má dva vozne a spolu 36 sedadiel. Cestovné lístky na turistický vláčik sú v predaji priamo u vodiča vláčika. Platba je možná len v hotovosti.

Na mestskom okruhu platí základné cestovné 2 eurá pre cestujúcich od 7 rokov a vyššie. Deti do 6 rokov, ŤZP a ŤZP-S majú zľavnené cestovné za 1 euro.

„V prípade, že máte kočík, môžete si ho uschovať aj v TIC (Turistické informačné centrum) na pešej zóne pri zastávke vláčika,“ dodáva dopravca.

K Zoborskému kláštoru

Každú sobotu vás vláčik vezme aj na Veľký Zoborský okruh. Výnimkou sú len dni 3. jún, 24. jún a 15. júl, kedy premáva na mimoriadnom okruhu do Poľnohospodár­skeho múzea.

Z námestia má odchod o 15.00 hodine. Vláčik má hodinu prestávku na obhliadku Zoborského kláštora a okolia.

Kalvária malý okruh

Každú nedeľu bude vláčik premávať aj zo Svätoplukovho námestia na Kalváriu. Odchod je o 15.00. Vláčik má hodinu prestávku na obhliadku Kalvárie, Misijného múzea a okolia.

Cestovný poriadok pre malý mestský okruh nájdete na druhej strane!

Mohlo by vás zaujímať

FOTO: Turistický vláčik v Nitre
4
Galéria
Zdroj: Roman Oravec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM