Správy

Nitriansky kraj varujú pred prízemným MRAZOM: Teplota môže klesnúť až na -7 stupňov

Meteorológovia očakávajú ďalšiu mrazivú noc. Poriadna zima má byť aj v Nitrianskom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky kraj varujú pred prízemným MRAZOM: Teplota môže klesnúť až na -7 stupňov
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Na Orave namerali v stredu nadránom mínus 13 stupňov Celzia, v nížine na Záhorí menej ako mínus 7 stupňov Celzia. S mrazom v nížinách treba podľa meteorológov počítať aj počas najbližšej noci, najmä v južnej časti západného Slovenska. Výrazne teplejšiu noc očakávajú zo štvrtka (6. 4.) na piatok (7. 4.). Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Padali rekordy

„Vo veľmi chladnom, pôvodom arktickom vzduchu klesla počas minulej noci teplota vzduchu vo výške dvoch metrov nad povrchom na území Slovenska v polohách do 1 000 metrov nad morom zväčša na 1 až mínus 6 stupňov Celzia,“ približuje SHMÚ.

Najmä na Orave a pod Tatrami však bolo podľa meteorológov aj chladnejšie. Napríklad Poprad mal mínus 8,8 stupňa Celzia, v Oravskej Polhore namerali –13,1 stupňa Celzia. V rámci nížin bolo najchladnejšie na letisku v Kuchyni na Záhorí v okrese Malacky, kde bolo mínus 7,5 stupňa Celzia, pri zemi mínus 10 stupňov Celzia.

„Na niektorých staniciach boli prekonané aj rekordy,“ podotýka SHMÚ. Stalo sa tak napríklad v Poprade, Kuchyni či Dudinciach.

Prečítajte si tiež

Mráz aj v našom kraji

S mrazom treba počítať v nížinách aj počas najbližšej noci, a to predovšetkým v južnej polovici západného Slovenska.

Najmä v nížinách v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji očakávajú meteorológovia na viacerých miestach vo výške dvoch metrov nad povrchom teplotu na úrovni mínus 5 až mínus 7, výnimočne mínus 8 stupňov Celzia.

„Noc na piatok by už mala byť výrazne teplejšia, ale ešte stále sa aj v nížinách môže ojedinele vyskytnúť slabý mráz,“ odkazuje SHMÚ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM